IMG 20160529 WA0006Zondag 29 mei 2016 stond voor Reiger Boys C-2 een toernooi bij Racing Club Zaandam op het programma. Om 11:30 uur stonden op de parkeerplaats van Reiger Boys de volgende spelers klaar om af te reizen naar het complex van RCZ om daar een goede prestatie neer te zetten: Sam Hes, Jordy Langendijk, Sven Minnis, Tigo Jansen, de broers Paul en Bart Stienstra, Jaimy Polhuis, Thomas Hoekstra, Mats van der Velde, Kay Besseling, Lars Veldhuisen en Hicham El Gharbouni, helaas moesten Dylan Gonggrijp en Nils de Wit vanwege blessures verstek laten gaan. Gelukkig was Jarno Deen zo vriendelijk om het team aan te vullen en te versterken.

We waren ingedeeld in Poule C-1 met als tegenstanders: RCZ C-1, DEM C-3, EDO C-2 en Westzaan C-1. De eerste wedstrijd tegen Westzaan C-1 werd gekenmerkt door vele gemiste kansen maar uiteindelijk trokken we aan het langste eind door een overwinning van 3-2. De tweede wedstrijd speelden we tegen EDO C-2 uit Haarlem. Helaas konden we deze stug tegenstribbelende tegenstander niet op de knieen krijgen en een bloedeloze 0-0 was het resultaat. De derde wedstrijd tegen het organiserende RCZ werd door een benutte strafschop van Bart Stienstra door ons gewonnen met 1-0. De laatste wedstrijd tegen DEM C-3 kwamen we op stoom en binnen de kortste keren stonden we met 4-0 voor wat uiteindelijk ook de eindstand is geworden.

Met een totaal van 10 punten zijn we uiteindelijk 1e geworden in onze poule en heeft onze aanvoerder, Kay Besseling, een prachtige beker in ontvangst mogen nemen. Iedere individuele spelers kreeg ook nog een gouden medaille omgehangen en verdient een pluim voor de inzet.

Wij zijn onze interim coach, Joel Gonzalez, veel dank verschuldigd vanwege het feit dat hij vandaag de coaching van ons team op zich wilde nemen. Alle betrokkenen hebben een leuke middag gehad en ook het weer liet zich gelukkig van zijn goede kant zien. Volgende week nog een laatste toernooi bij Monnickendam en dan zit het toernooi 2015-2016 erop.

We zijn onder trainer/coach Rodney de Bonte najaarskampioen geworden en hebben op een haar na en door pure pech het voorjaarskampioenschap aan Vitesse’22 uit Castricum moeten laten. Ook in het bekertoernooi hebben we het ver weten te schoppen waardoor we kunnen spreken van een redelijk geslaagd seizoen.

Een trotse elftalbegeleider