F1 DSC 9156Zaterdag 11 juni was het eindelijk zover. Het 1e toernooi van dit seizoen (VTT Districtskampioenschap West 1) zorgde ervoor dat vandaag het laatste toernooi door onze jongens van F1 werd gespeeld. Zover ik weet, het 1e jongensteam van Reiger Boys op een NK. Locatie : TLC in Leek. Een deel van de jongens verbleef in de buurt (camping/hotel) en een ander deel begon vroeg in de ochtend aan de reis over de Afsluitdijk naar Leek. Om 9 uur was iedereen aanwezig, waarna om 09:30 de openingsceremonie begon. Alle 32 teams werden 1 voor 1 voorgesteld. Na het Wilhelmus, kon iedereen zich voorbereiden op de poulewedstrijden.

Reiger Boys F1 zat in de poule bij de Hoofdklassers ATC’65 (Enschedé), RKDEO (Nootdorp) en Olympia’18 uit Boxmeer. We begonnen tegen Olympia’18. In eerdere toernooien bleek dat we de 1e wedstrijd even moeten wennen. Dat was ook nu weer het geval, het 1e doelpunt van ons NK viel aan onze kant 0-1. Maar nadat we bekomen waren, zetten we onze schouders eronder en konden we uiteindelijk afsluiten met een 1-1 gelijkspel. De organisatie van dit toernooi was strak, na een wedstrijd wachten, konden we de strijd aan gaan met RKDEO. Dit was niet onze beste wedstrijd, we gingen met een 0-3 nederlaag op naar de laatste poulewedstrijd. ATC’18. Zij hadden hun 1e 2 wedstrijden vrij makkelijk gewonnen, dus moesten onze jongens aan de bak. En de strijd werd goed gestreden, we kwamen 1-0 door een mooie aanval. We konden de voorsprong helaas niet uitbouwen, het werd zelfs gelijk en via een penalty (wat bijna nooit wordt gegeven bij F) werd het 1-2 voor ATC. We lieten ons niet kennen en probeerden via vloeiende aanvallen de gelijkmaker te maken. Het was een gelijke strijd, waar uiteindelijk toch ATC als winnaar uit de bus kwam, 3-4. Dit betekende dat we in de middag mochten strijden om de 1e plek in categorie 4. Na de lunch begonnen we onze middagsessie tegen De Rakt uit Helmond. Zij bleken een goede tegenstander om ons eigen combinatiespel tegen te spelen. Het werd een goede overwinning 2-0. Tweede tegenstander was Excelsior Maassluis. Zij bleken een maatje te groot (0-4), de voorgaande wedstrijden gingen in de benen zitten. De laatste wedstrijd van dit NK was tegen Zeerobben uit Harlingen. De mannen gingen nog een x goed staan voor de aftrap en wilden de meegereisde supporters nog een keer laten zien dat ze op dit NK thuishoren. Vrij snel was het na de aftrap al 1-0. De 2 en 3-0 volgden elkaar snel op. Na rust werd er lekker door gevoetbald en uiteindelijk een mooie eindstand van 5-1 op het scorebord gezet.

Uiteindelijk resulteerden deze mooie lange dag met voetbal op het hoogste nivo in een knappe 3e plaats in categorie 4. Een mooi einde van een lang seizoen. (overigens waren de jongens in het Sportiviteitskampioenschap ook goed geëindigd.) Super gedaan door de mannen van F1 :
Thomas, Sven, Dylan, Twan, Adne, Jorden, Stijn, Jelle en Milan

Een trotse coach MIke

F1 DSC 9181 F1 DSC 9186