selectiefoto2016 2017 smallVrijdag 9 september is een prachtige dag voor Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau. De vrouwenselectie speelt dan in de landelijke beker met 2 teams. Zowel vrouwen 1 als vrouwen 2 reizen het land door voor een plaats bij de laatste 8. Met de bus van Taxi Tromp reist Vrouwen 1 naar Nijmegen waar het speelt tegen Morado CF. Morado komt uit in de Hoofdklasse en is een echte studentenvereniging.

De selectie is met de komst van meerdere nieuwe speelsters zoals Aaike Verschoor, Stefanie Gorter en Judith de Bruin goed versterkt en wil dit seizoen serieus mee gaan doen voor een plek bij de Play Offs voor het kampioenschap van Nederland. De ploeg van Wouter Moraal en Giovanni Kasanwirjo is favoriet.

Vrouwen 2 speelt in Zoetermeer tegen Mazzelstars. Mazzelstars komt uit in de Hoofdklasse West II maar is in ogen van trainer Bob Kool een club die eigenlijk al wel de stap had moeten maken naar de landelijke eredivisie. “Zeker qua uitstraling, maar ik snap dat het vele reizen zo’n ploeg tegenhoudt.” Voor de ploeg van Kool is dit een heerlijk meetpunt. “Mijn ploeg bestaat uit een aantal talenten gecombineerd met dames van rond de 20 met eredivisie ervaring en zou zeker voor de plekken 6 t/m 12 kunnen spelen in de eredivisie. Het is jammer dat er in onze regio geen topklasse is om de vrouwen wat extra’s te bieden. Ik begin met een sterke groep waarbij mijn taak is die meiden klaar te stomen voor de overstap naar Vrouwen 1. Dat gaat zeker lukken.” Op de vraag wie favoriet is antwoord Kool simpel “Het is 50/50. Maar we zullen er staan vrijdag en gaan voor de volgende ronde.”
De wedstrijd van Vrouwen 1 wordt in het Universiteitscomplex gespeeld in Nijmegen aanvang 21:15. Vrouwen 2 speelt om 20:30 in sporthal de Veur in Zoetermeer. U bent uiteraard van harte welkom om de dames te steunen.