Vandaag de eerste competitiewedstrijd, na een 4 – 4 voor de beker en een 10 -2 overwinning afgelopen donderdag in een oefenpot tegen KSV. Vandaag was different koek, zou van Gaal zeggen. Daar stond een team met allemaal “reuzen”. Uit de klei getrokken gasten met maar 1 doel: Reiger Boys verslaan. Onze jongens waren meteen onder de indruk van het fysieke geweld en dat veranderde niet meer gedurende de wedstrijd. Kleine Sluis speelde dan ook vanaf de eerste minuut een gewonnen wedstrijd. De eerste helft tegenwind. We kwamen er nauwelijks uit en dat betekende een spervuur van aanvallen op ons doel. Dat resulteerde in een 4 – 0 achterstand met de rust.

Na de rust wind in de rug en we kwamen er zo nu en dan redelijk uit, maar echt gevaarlijk werden we niet. We werden fysiek volkomen afgetroefd. Kleine Sluis scoorde nog 2 keer en zo werd het 6 – 0. Jongens, tegen dit soort gasten moeten we echt anders voetballen. Vooral de duels niet opzoeken, maar, als het duel onvermijdelijk is, dan wel vol erin en, vooral niet met de rug naar de tegenstander, want, dan zie je en de bal en de tegenstander niet meer, en die lacht in zijn vuistje en gaat aan de haal, zoals veelvuldig gebeurde vandaag. Jullie moeten dus uit een ander vaatje tappen. Snelle balcirculatie, dat is de oplossing. We zullen dit seizoen nog meer van dit soort tegenstanders krijgen, en dan moet het echt anders. Jacob Jan heeft een uitdaging!!!