Reiger Boys tegen De Blokkers. De nummers 1 en 2 van de ranglijst tegen elkaar. Dat beloofde een spannende pot te worden. Het werd het helaas niet, daarvoor was het krachtsverschil te groot. In de eerste helft ging het spel nog op en neer, in de tweede helft was het voornamelijk een stormloop op het doel van De Blokkers, hoewel de goals aan beide kanten vielen. Zowel De Blokkers als Reiger Boys beschikken over goede speelsters en spelen verzorgd combinatievoetbal, maar deze keer was Reiger Boys op alle fronten een stukje beter.

Met Jitske terug in het veld, bleven alleen Kelly en Chabeli geblesseerd aan de kant. Fiore heeft 10 minuten gespeeld en kon toen niet verder door een blessure. Binnen 40 seconden ontstond de eerste kans voor Reiger Boys, toen Judith (de Bruin) een terugspeelbal onderschepte, maar net niet tot scoren kon komen. Vervolgens ontspon zich een duel op het middenveld. De Blokkers drong aan, maar kwam niet echt tot kansen.Joyce had het weliswaar drukker dan haar college-keepster aan de overkant, maar dat waren vooral terugspeelballen. Jitske en Tessa in het centrum hadden alles onder controle, terwijl Judith (Kouwen) en Anne op de backposities assistentie verleenden en met name opbouwend bezig waren. In de 14-de minuut veroverde Anika op eigen helft de bal. Zij stuurde Judith (de Bruin) diep die na een lange solo de bal scherp voor het doel bracht. Manon zag dat Zoë gunstiger stond en legde de bal af. Van dichtbij kon Zoë de 1-0 scoren. Het spel golfde op en neer, Met De Blokkers op jacht naar de gelijkmaker. Ashley onderschepte een Blokkers aanval en stuurde Anika de diepte in. Met een leep boogballetje speelde zij Manon vrij voor de goal, die de 2-0 ruststand aantekende.

Na de thee ging het hard. Van een op en neer golvend duel op het middenveld, werd het een eenzijdige reeks van aanvalsgolven op het doel van De Blokkers, met slechts een enkele uitval de andere kant op. De kansen voor Reiger Boys stapelden zich op. Na 3 minuten spelen wierp Aniek een inworp naar de goed doorgelopen Anika. Vanaf de achterlijn gaf zij scherp voor op Manon. Tussen twee verdedigsters in transporteerde Manon de bal naar Fay, die met zo’n buitenkans wel raad wist: 3-0. Reiger Boys bleef kansen creëeren en sloot De Blokkers helemaal op de eigen helft op. Toch slaagde De Blokkers erin om te scoren, toen de zeer goede nummer 10 de bal veroverde en van grote afstand de bal over Joyce heen in het doel schoot: 3-1. Mocht dit De Blokkers enige moed hebben gegeven, dan zakte die een paar minuten later weer in de schoenen, toen Aniek, wederom met een inworp, heel slim Manon bereikte. Manon gaf meteen voor en Judith (de Bruin) zorgde met een geplaatst, diagonaal schot voor de 4-1. De 5-1 volgde toen Valerie met een fantastische steekpass Judith (de Bruin) bereikte, die vrij kon doorlopen naar de keepster en beheerst scoorde. Nog was de koek niet op, danwel de beker leeg, net van welke kant je het bekijkt. In een onduidelijke situatie na een overtreding behield Anika het overzicht en nam heel snel een vrije trap. Fay kwam zo volkomen vrij voor de goal en nam de bal in één keer op de slof: 6-1. Dat De Blokkers na een fout in de verdediging nog een doelpunt maakten, was misschien een smetje op de wedstrijd, maar doet ook recht aan de goede en sportieve inzet van De Blokkers gedurende deze wedstrijd. Eindstand: 6-2.