‘De teamprestatie’, was het eerste dat de tevreden coach Robert roemde na de wedstrijd tegen SteDoCo. Want ook toen Reiger Boys tijdelijk met 9 meiden kwam te staan, zorgden de meiden er met volle inzet voor dat SteDoCo geen kans kreeg. De scheidsrechter drukte daarbij een zwaar stempel op deze wedstrijd. Met gestrekt been in komen op de tegenstandsters die daardoor geblesseerd het veld uit moesten, werd niet eens als overtreding gezien, terwijl daarover klagen een gele kaart met tijdstraf opleverde. Verkeerd ingooien of duwen werden bij de ene ploeg wel bestraft en bij de andere niet. Het leverde SteDoCo echter geen thuisvoordeel op, want Reiger Boys werd er alleen maar meer vastberaden door. Gevolg was wel dat geen van beide teams hun beste voetbal speelden. Beide teams kunnen beter, maar spannend was het zeker!

Naast die teamgeest, waren de coaches Robert en Suzanne ook blij met het optreden van de weer herstelde Kelly en het feit dat speelsters heel goed op voor hen ongewone posities speelden, door het wegvallen van de geblesseerde Fiore en Chabeli. De lange reis naar het mooie complex van SteDoCo had de dames in slaap gesust, want binnen de minuut stond het 1-0 voor de thuisploeg. Reiger Boys herpakte zich meteen en bouwde een overwicht op. Dit resulteerde in een paar kansjes voor Valerie, Manon en Judith (de Bruin). Aan de andere kant werd een hachelijke situatie voor de goal van Joyce door Jitske opgelost. Tien minuten na de openingstreffer werd de stand gelijk getrokken, toen Fay de bal veroverde en aan Valerie gaf. Valerie speelde de bal in één keer door naar Judith (de Bruin), die, vanaf eigen helft gestart, het halve veld overstak en in de korte hoek scoorde: 1-1. Diezelfde Judith werd bij de volgende aanval in het strafschopgebied getorpedeerd en moest geblesseerd uitvallen, maar de scheidsrechter zag hier geen overtreding in, omdat ‘de bal al weg was’. Reiger Boys bleef aanvallen. Bij een snelle uitval van Zoë bracht de keepster redding, een boogbal van Valerie ging naast. Anne kopte de bal naar Valerie, die wederom de bal in een keer door transporteerde naar Zoë. Achtervolgd door twee verdedigsters ging Zoë op het doel af en scoorde beheerst: 1-2. Reiger Boys bleef kansen creëeren. Een schot van Fay ging een metertje naast, een inzet van Anika uit een corner vloog over, een vrije trap van Anika belandde in de handen van de keepster. Aan de andere kant bracht Joyce redding op de inzet van de snelle nummer 11 van SteDoCo.

De thee in de rust gaf ook rust. Zoveel klaarblijkelijk dat SteDoCo binnen 3 minuten weer kon scoren en de stand gelijk trekken. Reiger Boys bleef de aanval zoeken. Een schitterend schot van Fay werd op even schitterende wijze door de keepster tot corner getikt. Een inzet door SteDoCo na een vrije trap werd door Tessa van de lijn gehaald. Daarna liet de scheidsrechter de wedstrijd volledig glippen, door zware overtredingen van SteDoCo, met blessures tot gevolg, telkenmale niet te bestraffen en lichte overtredingen van Reiger Boys, zoals je beklag doen bij de scheidsrechter hierover, met geel. Zodoende kwam Reiger Boys met 9 meiden op het veld te staan. Reiger Boys werd op eigen helft teruggedrongen, maar hield onverzettelijk stand. Eigenlijk kon SteDoCo in deze overtal situatie geen enkele kans creëeren. Voorop gegaan door Aniek (wie anders) en Ashley, werkten alle speelsters keihard en kwam de ware teamgeest naar boven. Toen het team weer compleet was, kantelde het spelbeeld meteen. Na een mooie aanval via Aniek, Anika en Fay, toucheerde het schot van Fay de buitenkant paal. Met een fenomenale redding zorgde Joyce ervoor dat de stand gelijk bleef. Na een fraaie aanval over rechts bracht Fay de bal precies op maat bij Zoë, die vrij stond voor de goal en met bonkend hart het hoofd koel hield: 2-3. Zeven minuten later bracht Judith (Kouwen) met een prachtige steekpass Fay in stelling, die met een geplaatst schot de 2-4 eindstand bepaalde.