Scehidsrechters 031116Reiger Boys is vorig week een ludieke actie gestart door toeschouwers te betrekken bij de taken van een scheidsrechter. De reacties van eigen teams, maar ook van de bezoekers waren enthousiast en verrassend.

- “Wat goed dat jullie de scheidsrechter zo in de schijnwerper zetten”
- “Ik wist niet waar zo’n scheidsrechter allemaal op moet letten”
- "Ik kijk nu toch wel even anders tegen een scheidsrechter aan”

Komende zaterdag gaat de scheidsrechterscommissie door met deze actie welke onder het motto ‘Bekijk het eens van een andere kant’ of liever ‘…van de zijkant’ wordt gehouden. Bij de volgende wedstrijden zullen de toeschouwers worden verzocht actief mee te doen aan de actie, die ook tot doel heeft om nieuwe scheidsrechters te werven.

- Reiger Boys JO10-1 - SVW’27 JO10-1 om 11:15 uur
- Reiger Boys JO11-2 - Spirit ’30 JO11-1 om 11:15 uur
- Reiger Boys JO11-3 - BOL JO11-1 om 10:00 uur

Bij deze wedstrijden vraagt Reiger Boys het publiek om de scheidsrechter te beoordelen. Hiervoor worden bij een aantal wedstrijden beoordelingsformulieren uitgedeeld aan het publiek. Op de formulieren kan een score worden gegeven op verschillende onderdelen, bv of de scheidsrechter wel de juiste looplijnen gebruikt. Het publiek kijkt op die manier met andere ogen naar de scheidsrechter. Hiermee hopen wij te stimuleren dat er meer bewustwording komt voor de taken van een scheidsrechter en leden van onze club te motiveren om scheidsrechter te worden.