Reiger Boys VR1 Odysseus 91 VR1 14Het 1e vrouwenteam van Reiger Boys heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen Odysseus'91 met 3-1 gewonnen, en handhaaft zich daarmee in de top van de 1e klasse. De ploeg van trainer/coach Cor Smit werd in dit duel vooral op weg geholpen door twee vroege goals. Hoewel de gasten uit Utrecht zeker niet minder waren kwamen zij deze achterstand niet meer te boven.

De Heerhugowaardse vrouwen wisten dat winst noodzakelijk was om zo de aansluiting met koploper Klarenbeek, dat drie punten voorsprong heeft, te behouden. Onder het mom van een goed begin is het halve werk startte de ploeg van Smit dan ook voortvarend. Nauwelijks twee minuten bezig profiteerde Chantal Hendriksen van een Utrechtse dekkingsfout en schoot de bal knap langs keepster Van der Meulen. Direct vanaf de aftrap moest ook de keepster van Reiger Boys in actie komen toen een Odysseus-speelster vrij voor het doel op dook. Door goed uit te komen en het doel te verkleinen wist Jessica Overtoom knap te redden. Nog binnen het kwartier kwam Reiger Boys op 2-0 toen een corner van Hendriksen door Bonnie Smit voorlangs werd gekopt. De bal leek achter te gaan, maar Hendriksen wist deze nog voor de lijn opnieuw in te brengen, en nu was het aanvoerster Aaike Verschoor die bij de tweede paal kon binnen schieten.

Ondanks de comfortabele voorsprong maakte Reiger Boys het zich zelf niet gemakkelijk, en naarmate de wedstrijd vorderde ging Odysseus '91 steeds beter voetballen. Opnieuw sloeg de thuisploeg echter op het juiste moment toen en wederom stond Hendriksen aan de basis. Bij haar voorzet werd er weliswaar hands gemaakt door een de Utrechtse verdedigsters, maar de bal viel pardoes voor de voeten van Bonnie Smit die doeltreffend uit haalde: 3-0.

Het valt te prijzen voor de gasten dat deze na die tegenslag niet bij de pakken gingen neer zitten, en de tweede helft vol op zoek gingen naar de aansluiting. Odysseus had duidelijk het betere van het spel en kreeg een handvol mogelijkheden. Een daarvan werd een ruim kwartier voor tijd benut door Lysanne Graafmans, maar hiermee kwam de zege van Reiger Boys niet meer in gevaar. Deze had zelfs nog hoger kunnen uitvallen toen Smit in blessuretijd hard tegen de paal schoot.

Trainer Cor Smit was na afloop duidelijk in z'n oordeel: ,,Dit was misschien wel een van de minste wedstrijden van het seizoen, maar wij benutten vandaag wel elke mogelijkheid, en dat is ook wel eens lekker". Door de zege blijft de achterstand op koploper Klarenbeek drie punten, maar is het gat naar de nummer drie in de stand inmiddels opgelopen naar zes punten. Komende zaterdag 10 december speelt Reiger Boys de laatste wedstrijd voor de winterstop uit bij Rhoon.

VROUWEN ZATERDAG 1e KLASSE A

Reiger Boys VR1 - Odysseus '91 VR1 3-1 (3-0)

2. Chantal Hendriksen 1-0
13. Aaike Verschoor 2-0
42. Bonnie Smit 3-0
74. Lysanne Graafmans 3-1

Verslag en foto's: Paul van der Molen - D&P Sportfotografie

Reiger Boys VR1 Odysseus 91 VR1 5

Reiger Boys VR1 Odysseus 91 VR1 13