Voetbal is een teamsport. Maar daar waar het team het vorige week collectief nogal liet afweten, trad het collectief deze week als ijzersterk team op. 90 minuten lang geconcentreerd, 90 minuten lang een onvermoeibare inzet, 90 minuten lang goed voetbal. En omdat de speelsters van Buitenveldert veel voetballend vermogen hebben, was het publiek de grote winnaar van deze aantrekkelijke en sportieve wedstrijd.

Kelly en Anne konden door twee forse blessures helaas niet op het veld bijdragen aan dit team, maar wel vanaf de zijlijn. De eerste paar minuten ging het spel op en neer, waarbij beide keepsters in actie moesten komen, zonder dat ze echt getest werden. Reiger Boys bouwde aan een overwicht en zette Buitenveldert vast op de eigen helft. Anika en even later Tessa gaven vanaf de linkerkant de bal goed voor, maar de Buitenveldert verdediging stond goed opgesteld. Een afstandsschot door Fiore vloog over het doel heen. Na vijftien minuten mocht Anika de eerste corner nemen. De Buitenveldert verdediging kreeg de bal niet goed weg. De vrijstaande Manon schoot de bal keihard in, maar met een katachtige reactie tikte de keepster de bal uit de goal. Precies voor de voeten van Fay, die hier wel raad mee wist: 0-1.

Drie minuten later was het weer raak. Judith (de Bruin) stuurde na een soort pirouette met de bal Judith (Kouwen) langs de rechterzijlijn weg. Die gaf prachtig voor, maar de verdediging had er nog een voet tussen. Het gevaar leek voor Buitenveldert geweken, totdat Manon de afvallende bal tegen de touwen joeg: 0-2. Buitenveldert bleef proberen zich door goed combinatievoetbal onder de druk van Reiger Boys uit te spelen. Dit resulteerde in een grote kans op de aansluitingstreffer, maar een schitterende redding door Joyce voorkwam dit. De enige keer dat ze echt in actie hoefde te komen tijdens deze wedstrijd. De meeste kansen werden door Reiger Boys gecreëerd. Een schot van Valerie ketste af in de verdediging, scherpe voorzetten door Anika en Manon bereikten net niet de medespeelsters of werden door de keepster gestopt. Valerie, Fay, Anika en Judith (de Bruin) waren alle vier dicht bij de derde treffer. Zelfs Aniek bemoeide zich nadrukkelijk met de aanval. Achterin, dat gedurende het grootste deel van de wedstrijd in de buurt van de middencirkel was, heerste Jitske zoals gewoonlijk.

In de tweede helft ging Reiger Boys op dezelfde voet verder. Buitenveldert had grote moeite om van de eigen helft af te komen. Een schot van Fay raakte de lat. Een schot van Valerie belandde in het zijnet. Een inzet door Judith (de Bruin) werd door de keepster gekeerd, een schot door Manon ging centimeters naast. Aniek schoot van dertig meter afstand tegen de paal. Na twintig minuten in de tweede helft, kwam de bal vanuit de Reiger Boys verdediging bij Manon op het middenveld terecht. Zij speelde de opkomende Ashley aan, die met een splijtende pass Zoë lanceerde. Alleen op de keepster afgaand, scoorde Zoë heel beheerst in de korte hoek: 0-3. Dat dit ook de eindstand werd, is vooral te danken aan de voortreffelijke keepster van Buitenveldert, die met een aantal stijlvolle reddingen erger voor de thuisploeg voorkwam.