232 091216In de Eredivisie zaalvoetbal heeft Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau vrijdagavond een zure nederlaag geleden op bezoek bij Drachtster Boys. De ploeg van de coaches Wouter Moraal en Giovanni Kasanwirjo ging met 3-2 onderuit. Moraal baalde vooral van de manier waar op dit gebeurde: ,,De derde goal van Drachtster Boys heeft de lijn nooit gepasseerd. Onze keepster Jacky Reus stopte de bal gewoon op de lijn, maar toch wees de scheidsrechter naar het midden. Ongelofelijk dat dit gebeurt op dit niveau!".

Om aan het eind van het seizoen de play-offs te behalen moet men bij de eerste vier teams in de eindstand komen. De wedstrijd tussen de nummers vijf en zes in de stand was dus van cruciaal belang vrijdagavond in de SNIJ Noordhal te Drachten. En Reiger Boys startte voortvarend want al vroeg in de wedstrijd kwam men op voorsprong toen Lotte Bijl wist te scoren op aangeven van Aaike Verschoor. De voorsprong was echter van hele korte duur want een miscommunicatie achterin zorgde er voor dat Bernou Hylkema de gelijkmaker mocht aantekenen, en nog niet veel later kwam de thuisploeg zelfs voor toen Jessie Prijs de 2-1 binnen schoot. Dit bleek tevens de ruststand.

In de tweede helft ging Reiger Boys op jacht naar de gelijkmaker en trainer/coach Moraal verklaarde na afloop ook tevreden te zijn over wat hij zag. ,,Wij gaan echt met de week beter voetballen, en daarom is het ook zo zonde dat we hier verliezen". Halverwege de tweede helft betekende de scheidsrechterlijke dwaling dan ook de beslissing toen Reus het schot van Esther van Toledo op de lijn wist te keren, maar er toch een doelpunt werd toegekend. Zelfs hierna kreeg Reiger Boys nog een handvol kansen, waarvan alleen Chantal Hendriksen er één wist te benutten. In de slotfase leek Aaike Verschoor met een vlammend schot alsnog voor de gelijkmaker te zorgen, maar een katachtige redding van keepster Bosma zorgde ervoor dat de drie punten in Drachten bleven.

Komende vrijdag 16 december speelt Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau thuis tegen KTP Nieuw Roden in Sporthal De Waardergolf. De wedstrijd maakt onderdeel uit van het "Avondje Reiger Boys Zaalvoetbal" waarin onder meer ook de Onder 18 teams van beide verenigingen tegen elkaar uitkomen.

Foto's en verslag: Paul van der Molen

165 091216