rbnieuw2Najaarskampioen worden zonder te spelen. Dat deed Reiger Boys MO19 afgelopen zaterdag. De kampioenswedstrijd tegen VVIJ in IJsselstein werd wegens de weersomstandigheden (sneeuw op het veld) afgelast. Omdat het de laatste wedstrijdronde in de (helaas niet volledig gespeelde) najaarscompetitie was, werd het Reiger Boys team onbedreigd najaarskampioen.

In de voorjaarscompetitie zullen de meiden er hard aan gaan werken om een bijzondere reeks wedstrijden voort te zetten. Een misschien zelfs unieke reeks in de historie van Reiger Boys. Want 40 officiële competitie- en beker wedstrijden achter elkaar is het huidige MO19 team nu ongeslagen! Vorig seizoen als MB1, dit seizoen als MO19-1. Beide seizoenen in de Hoofdklasse, het hoogst mogelijke niveau op deze leeftijd. Omdat het team vrijwel ongewijzigd is tov vorig seizoen, kun je spreken van een ononderbroken reeks, neergezet door hetzelfde team.

Van die 40 wedstrijden werden er 37 gewonnen en werd slechts 3 keer gelijk gespeeld. De coaches hebben een team gecreëerd dat goed in balans is, met een veel scorende aanvalslinie, een weinig weggevende verdediging en een sterk middenveld als verbindende factor. In die 40 wedstrijden werden er slechts 30 tegengoals geïncasseerd en werd maar liefst 265 keer gescoord. Oftewel, gemiddeld ruim minder dan 1 tegengoal per wedstrijd en meer dan 6 goals voor. Het leuke is dat in anderhalf seizoen vrijwel alle speelsters hebben gescoord (inclusief de keepster!) en dat er zelfs 3 speelsters zijn die ruim meer dan 40 goals per speelster hebben gemaakt.

Dat kan natuurlijk alleen dankzij de gedegen trainingen die de coaches elke week weer verzorgen. Dankzij de ondersteuning van de sponsoren Comfort Energy Soles en Climapartners en de steun van de trouwe en grote aanhang. Zelfs bij uitwedstrijden staan er vaak meer Reiger Boys supporters langs de lijn dan supporters van de thuisploeg. Dat betaalt zich allemaal uit in een fantastische teamspirit en een ongeëvenaarde wedstrijdreeks. Reiger Boys kan in de toekomst hopelijk nog veel plezier gaan beleven aan deze talentvolle generatie.