Een mooi affiche. De nummers 1 en 2 van de (weliswaar niet compleet gespeelde) najaarscompetitie tegen elkaar in de openingswedstrijd van de voorjaarscompetitie. Sporting ’70 met technisch vaardige speelsters die elkaar gemakkelijk vinden in de kleine ruimte, Reiger Boys dat als team iets verder is in de ontwikkeling en wat beter positiespel heeft. Met als gevolg een wedstrijd waarin beide keepsters konden uitblinken, de strijd voornamelijk op het middenveld werd gestreden en er schitterende goals en aanvallen te zien waren. Een feest voor de voetballiefhebber, waarbij, gezien de uitslag, het feest aan Reiger Boys kant wat groter geweest zal zijn dan aan Sporting ’70 kant.

Zonder Kelly en Anne in het veld, werd er met twee wisselspeelsters begonnen. In de eerste tien minuten bouwde Reiger Boys zorgvuldig aan een veldoverwicht. In de tiende minuut mocht Manon vanaf de rechterkant een vrije trap nemen. Van zeker 35 meter schoot zij de bal loepzuiver in de verre hoek, volstrekt onhoudbaar voor de keepster: 0-1. Vijf minuten later slalomde Valerie door de complete Sporting verdediging en schoot de bal slechts centimeters naast de paal. De aanvallen volgden elkaar snel op, veelal van achter uit gevoed door de backs Ashley op rechts en Aniek op links. Na een half uur ging het plotseling heel snel. Judith (Kouwen) speelde als opkomende rechtsback de bal hoog voor. Zoë kopte de bal op doel, maar de keepster ranselde de bal nog net uit haar doel. Judith (de Bruin) reageerde sneller dan iedereen en tikte de 0-2 binnen. Twee minuten later passte Jitske de bal vanaf de eigen helft naar Zoë in het centrum van de aanval. Zoë worstelde zich door de verdediging en verscheen alleen voor het doel: 0-3. Dat dit ook de ruststand was, was aan Joyce te danken, die met haar grote teen (waar kennen we dit ook al weer van) het schot van een doorgebroken Sporting speelster uit haar doel hield.

De tweede helft begon waarmee de eerste helft geeindigd was: met een fraaie redding door Joyce. Reiger Boys creëerde echter meer kansen, waarbij zeker de rush door de verdediging door Anika genoemd moet worden, die zich zelf net niet beloonde met een doelpunt. Even later haalde Manon tussen twee verdedigsters in de achterlijn en trok scherp voor. Fay kon deze opgelegde kans niet missen en schoot snoeihard de 0-4 binnen. In de verdediging moest Tessa extra aan de bak, toen er een verdedigster met een gele kaart tien minuten uit moest. Nadat die hobbel ook geklaard was, gaf de keepster van Sporting een staaltje van haar kunnen weg toen zij een vlammend schot van Fiore met de vingertoppen tegen de paal werkte. De mooiste goal van de dag was ook de bekroning van de mooiste aanval van de wedstrijd. Door zeer goed ingrijpen had Joyce de bal aan de rand van het strafschopgebied in handen. Ze schoot de bal naar voren, waar Valerie de bal in een fel duel veroverde en meteen Judith (de Bruin) aanspeelde. Die was veel sneller dan de verdediging. Met een crosspass probeerde zij Zoë te bereiken. Omdat een verdedigster de bal nog van richting veranderde, moest Zoë zich omdraaien en stond daarom ‘verkeerd’. Snel en creatief denkend, zette zij met een hakje (!) de 0-5 eindstand op het bord.