Hovocubo Reiger Boys 2Door een puntendeling overeen te komen zijn Hovocubo en Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau niets op geschoten in de strijd om de play-offs van de Eredivisie vrouwen te bereiken. Vrijdagavond zat de Noord-Hollandse derby weliswaar vol spanning al was het voetbal niet altijd even goed. Uiteindelijk moesten beiden ploegen zich tevreden stellen met een gelijkspel (1-1) waarbij beide goals al voor de rust gemaakt werden.

In Sporthal De Opgang begon het nochtans voortvarend. De wedstrijd was net een paar minuten aan de gang toen Suzanna Deckers van dichtbij de score kon openen voor de thuisploeg. De aanvoerster was eerder dit seizoen ook al een ware kwelgeest voor de Heerhugowaardse formatie door in het uitduel (1-6) liefst vijf maal te scoren. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten en kwam tot stand via het 17-jarige talent Anika Schulte die een indrukwekkende rush afrondde met een harde knal langs keepster Groentjes.

Dat er nadien niet meer gescoord werd in dit duel had hoofdzakelijk met de spanning te maken. Want spannend bleef het alleszins en hoewel er ook in een behoorlijk tempo werd gespeeld kwamen er daardoor ook veel foutjes. De twee beste speelsters van deze avond stonden dan ook tussen de palen want werd het al eens gevaarlijk voor de goal dan deden Nanouk Groentjes (Hovocubo) en Jacky Reus (Reiger Boys) hun werk naar behoren.

Zowel het Hoornse trainersduo Rudy Monden en Roy Nieuwkoop alsmede hun collega's van Reiger Boys (Wouter Moraal en Giovanni Kasanwirjo) leken na afloop van dit duel niet tevreden met het gelijke spel. Door dat de nummer vier in de stand, Drachtster Boys, wel wist te winnen is de achterstand inmiddels opgelopen naar respectievelijk tien en elf punten en lijkt het halen van de play-offs vooralsnog een utopie voor beide Noord-Hollandse teams.

ZAALVOETBAL EREDIVISIE VROUWEN

Hovocubo VR1 - Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau VR1 (1-1)

1-0 Suzanna Deckers
1-1 Anika Schulte

Verslag en foto's: Paul van der Molen

Hovocubo Reiger Boys 1