168 030217Het feestje dat aan het eind van de avond gepland stond in Bar-Dancing Marléne zat er vrijdag niet in voor de zaalvoetbalvrouwen van Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau. Op de avond dat het Heerhugowaardse zaalvoetbal stevig gepromoot werd met thuiswedstrijden in de halve finale van de beker voor de herenselectie van FC Marléne en de Reiger Boys-vrouwen was er helaas geen tweemaal winst. Waar FC Marléne later op de avond wel overtuigend wist te winnen van FC Eindhoven (5-2), daar ging Reiger Boys in een bomvolle Waardergolf met 2-4 onderuit tegen Drachtster Boys.

De ploeg van de beide trainers Wouter Moraal en Giovanni Kasanwirjo wist dat men aan de Friezinnen een zware kluif zou hebben. In voorgaande wedstrijden leek het verschil eenmaal op het veld niet zo groot, maar spraken de cijfers toch vooral in het voordeel van Drachtster Boys. Eerder dit seizoen verloor Reiger Boys in Friesland al met 3-2. Om de bekerfinale te bereiken diende de thuisploeg dus eens uit een ander vaatje te tappen. Opnieuw bleek Drachtster Boys echter slimmer en efficiënter met de kansen om te gaan. Cruciaal hierin was een periode in de tweede helft waarin Reiger Boys het betere van het spel had bij een 1-2 achterstand. In plaats van de kansen te benutten die er op dat moment lagen sloegen de gasten hierop in kort tijdsbestek tweemaal toe en was de wedstrijd feitelijk beslist.

Ook in de eerste helft deden beide ploegen niet zoveel voor elkaar onder. De eerste de beste goede aanval was meteen raak voor Drachtster Boys met Sanne Bijlstra als afmaker, maar die werd teniet gedaan door de gelijkmaker van Stefanie Gorter na goed doorzetten van Dominique Verweij. Kort voor de rust nam Drachtster Boys een hernieuwde voorsprong door een doelpunt van Vera Veelers. Zoals gezegd wist de thuisploeg in de tweede helft de mogelijkheden niet te benutten en was met name aanvoerster Aaike Verschoor dichtbij de gelijkmaker die haar schot gekeerd zag worden door keepster Teuny Bosma. Reiger Boys trapte opnieuw in de snelle uitvallen van Drachtster Boys en doelpunten van Bernou Hyllkema en Jessie Prijs gooiden de wedstrijd in het slot. Het doelpunt dat Verweij in de slotfase nog maakte was slechts een doekje voor het bloeden voor de geelzwarten.