Beide ploegen hadden een volle ziekenboeg en begonnen desondanks met een volle bank, omdat ze beide royaal versterking hadden gekregen uit andere teams. Gevolg was dat de gemiddelde leeftijd van elk team een stuk naar beneden was gegaan. Bij Reiger Boys ontbraken Kelly, Fay, Fiore en Judith (de Bruin) door een reeks blessures, alsmede Anika wegens verplichtingen elders. Merel, Marouscha, Jacky en Lysanne kwamen het team versterken en hoewel het voor met name Jacky en Lysanne de eerste keer was dat ze met deze meiden samenspeelden, deden ze dat uitstekend. Alsof ze niet anders gewend waren.

Reiger Boys begon overdonderend. Na slechts anderhalve minuut scoorde Merel de openingstreffer. Drie minuten later was het Zoë die een corner van Manon hard in schoot. Binnen negen minuten na het eerste fluitsignaal was het 3-0, dankzij de tweede treffer van Merel. Eigenlijk was de wedstrijd daarmee wel klaar, want de Reiger Boys verdediging hield de zaak in het verdere verloop van de wedstrijd potdicht. Het siert de SteDoCo meiden dat zij desondanks niet opgaven en hard bleven werken. Het moet voor de technische zeer vaardige meiden van SteDoCo erg frustrerend zijn geweest dat de verdediging van Reiger Boys zo goed stond opgesteld en uitstekend rugdekking gaf. Want was een SteDoCo speelster eens langs haar directe tegenstandster geglipt, dan waren daar Jitske of Tessa om het gevaar te bezweren. Joyce werd niet echt beproefd en speelde gedurende een groot deel van de wedstrijd aan de rand van haar strafschopgebied mee als een extra veldspeelster. SteDoCo had moeite om de aanvalsters te bereiken omdat Anne (die weer hersteld was van een enkelblessure), Judith (Kouwen) en Ashley (als stille kracht op het middenveld) vaak voor hun tegenstandsters kwamen en zo de bal heroverden. In aanvallend opzicht toonde Valerie zoals altijd een tomeloze inzet. Bij een vrije trap recht voor het doel was zij heel dicht bij een treffer. Kort voor rust de mooiste aanval van de dag, toen Aniek met een splijtende pass over grote afstand, de net ingevallen Marouscha bereikte. Haar vlammende schot kon door de keepster ternauwernood tot corner verwerkt worden.

De mooiste goal van de dag viel kort na rust. Manon zag een corner door de keepster gekeerd worden. De bal bleef echter in het veld, waardoor Manon de bal opnieuw voor kon geven. Merel nam de bal in één keer op de slof en schoot de 4-0 hoog in de touwen. Geroutineerd speelde Reiger Boys de wedstrijd vervolgens uit. SteDoCo mocht iets meer opkomen, de beste kansen bleven voor Reiger Boys. Opvallend hierbij het voortreffelijke optreden van Jacky (links en rechts op het middenveld) en Lysanne (rechts achterin de verdediging en later op het middenveld). Hoewel het voor beiden de eerste keer was dat zij in dit team en op dit niveau meespeelden, lieten zij zien dit probleemloos aan te kunnen. Merel, Marouscha, Jacky en Lysanne, vanaf deze plaats hartelijk dank dat jullie het team kwamen versterken.