rbvr 180217Ondanks dat men de wedstrijd eindigde met 10 speelsters hebben de vrouwen van Reiger Boys de koppositie van de 1e klasse weten te pakken door concurrent SC Klarenbeek in eigen huis te verslaan. In Gelderland stond de ploeg van trainer/coach Cor Smit na een ruim uur spelen op 1-1 toen Britt van der Gulik tot ieders verbazing een directe rode kaart kreeg na een overtreding waar geel wellicht meer op z'n plaats was geweest. Ondanks het numerieke ondertal gingen de geel-zwarten er in de blessuretijd toch met de volle winst van door.

De eerste helft ging redelijk op en neer. Reiger Boys begon sterk aan de wedstrijd met een aantal goede mogelijkheden. Daarna was het initiatief aan koploper Klarenbeek dat ook een aantal prima kansen kreeg en onder meer twee keer op de paal schoot. Desondanks leek de eerste helft op 0-0 af te stevenen, maar daar dacht aanvoerster Aaike Verschoor anders over toen zijn in de 44e minuut een hoekschop voor Reiger Boys tegen de touwen kopte: 0-1.

Helaas was die voorsprong niet van lange duur, want nauwelijks vijf minuten op gang in de tweede helft wist de thuisploeg de gelijkmaker te scoren na onachtzaamheid in de Heerhugowaardse verdediging. Na de rode kaart van Van der Gulik leek de thuisploeg op jacht te gaan naar de winst om zo een gaatje te slaan met Reiger Boys in de stand. Keepster Jessica Overtoom bleek echter telkens in sta-in-de-weg voor de Klarenbekers die vervolgens lijdzaam moesten toezien hoe Reiger Boys er in blessuretijd "op z'n duits" met de volle winst vandoor ging. De keepster van de thuisploeg ging in de fout waarna spits Bonnie Smit de bal met een fraaie lob van grote afstand in het doel deponeerde met gigantische vreugde-uitingen tot gevolg.

Door de zege komt Reiger Boys nu in punten gelijk met Klarenbeek, maar heeft het één doelpunt meer gescoord waardoor men de koppositie overneemt. Met nog 7 wedstrijden te gaan belooft het nog een razend spannend slot van de competitie te worden. Reiger Boys VR1 is komend weekend vrij en hervat de competitie op zaterdag 4 maart met een thuiswedstrijd tegen Wartburgia.