rbnieuw2Reiger Boys Heren 1 heeft bewezen te sterk te zijn voor de onderste regionen. Op bezoek bij DZS wonnen de Heerhugowaarders met maar liefst 0-7 waarmee de voorsprong op de nummer elf werd vergroot naar vijf punten.

In het eerste bedrijf kwam Reiger Boys niet verder dan een 0-2 voorsprong. Na 27 minuten was het Timo Krab die de openingstreffer binnenschoot. Nog geen minuut later was buitenspeler Daan de Vries doeltreffend. Die voorsprong werd meegenomen naar de kleedkamer.

Reiger Boys maakt verschil in slotfase
In het tweede bedrijf duurde het erg lang voor Reiger Boys de score verder opvoerde. In de laatste twintig minuten wist de ploeg van coach Marc van Wonderen een zekere voorsprong in te nemen en de overwinning binnen te slepen.

Allereerst was het Timo Krab die scoorde, en drie minuten later was het Yucel Gundogdu die de bal in het net kreeg. In de laatste tien minuten kwam Yucel Gundogdu nog tweemaal tot scoren, en mocht Timo Krab ook nogmaals juichen na een doelpunt.

Gundogdu bewijst waarde
Hierdoor keerde Reiger Boys met een goed gevoel terug naar Heerhugowaard. Het feit dat Yucel Gundogdu na een erg lange tijd met blessures weer belangrijk is voor zijn ploeg.

De Heerhugowaarders blijven op de achtste positie, maar verkleinde het gat met SV Kadoelen, ZCFC en OFC. De stap naar de subtop is niet zo groot meer waardoor de ploeg weer omhoog kan kijken.