Van verre lonkten de lichten van het stadion van Volendam. Daar de bekerwedstrijd te mogen spelen! Helaas bleek het complex van RKAV Volendam pal naast het stadion te liggen en werd de wedstrijd op een veld zonder tribunes gespeeld. Wel mooi verlicht. Omdat Aniek, Kelly, Fiore en Judith (de Bruin) elders of geblesseerd waren, had Reiger Boys precies 11 speelsters uit de MO19 in het veld staan. Gelukkig waren Marouscha, Judith (van Dienst), Jacky en Lysanne uit de MO17 bereid om het team te versterken.

Reiger Boys trok meteen het initiatief naar zich toe. Dat resulteerde in een paar grote kansen die de (goede) keepster van Volendam nog kon tegenhouden. Maar na 5 minuten spelen had ook zij geen antwoord op een aanval over links, waarbij Judith (Kouwen) de bal vanaf de achterlijn voor de goal bracht. Via het been van een verdedigster schoot Anika de openingstreffer binnen: 0-1. Drie minuten later was het Anika die over links doorbrak en de bal heel precies in de voeten van Fay speelde: 0-2. Binnen het kwartier stond het 0-3 toen de bal na een corner via de hoofden van Zoë en Anne tegen de lat werd gekopt en terug het veld in stuitte voor de voeten van Tessa. Reiger Boys liet de teugels daarna iets vieren. Er werd veel gewisseld en het was even zoeken naar de organisatie. Het sportief spelende Volendam zocht vol de aanval op en creëerde twee grote kansen. Echter, Reiger Boys heeft niet voor niets een topkeepster als Joyce in de goal staan, dus werd de rust bereikt met een 0-3 voorsprong.
In de tweede helft stond de organisatie weer als een huis. Achterin vormden Lysanne en Jitske een gouden koppel en werd er geen enkele kans meer weggegeven. Judith (van Dienst) was aan de linkerkant een ware plaag voor de Volendam verdediging en de verdedigsters die Valerie tegenover zich hebben gehad, hebben na afloop niet lekker geslapen. Manon strooide met mooie passes en verzette ook in verdedigend opzicht veel werk. De tweede helft was nog geen 2 minuten oud toen Ashley met de buitenkant rechts Marouscha aan de rand van het strafschopgebied vrijspeelde. Marouscha ging alleen op de keepster af: 0-4. Korte tijd later flitste Judith (van Dienst) aan de linkerkant langs de Volendam verdediging en gaf de bal voor. Die leek langs alles en iedereen heen te gaan, maar Jacky dacht daar anders over. In een fel gevecht veroverde zij de bal en legde de bal klaar voor Anne. Met een verwoestend schot tekende die de 0-5 aan. Nog was de koek niet op, want anderhalve minuut later was het Jacky die van grote afstand het net deed bollen: 0-6. De laatste goal was voor de statistiek, maar wel heel fraai, toen Zoë zich langs drie tegenstandsters ‘frommelde’ en van buiten het strafschopgebied uithaalde: 0-7.Ondanks het scoreverloop bleef Volendam gedurende de hele wedstrijd met veel inzet en met goed georganiseerd voetbal de aanval zoeken, maar Reiger Boys was in alle opzichten een maatje te groot en is daarmee door naar de volgende ronde in het bekertoernooi.