Reiger Boys Treffer Uitzendbureau VR1 Drs. Vijfje VR1 6Dat het behalen van de play-offs een utopie was voor de vrouwen van Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau was na veertien wedstrijden in de Eredivisie zaalvoetbal wel duidelijk. Vrijdagavond speelden de geel-zwarten wederom een wedstrijd die illustratief was voor het hele seizoen. In een duel waarin men de winst eigenlijk naar zich toe hadden moeten trekken werd er voor de vierde maal op rij met 1-1 gelijk gespeeld.

Trainer/coach Wouter Moraal moet langzamerhand een beetje moedeloos worden van het gebrek aan scorend vermogen bij zijn team: ,,Vandaag hadden wij wederom de winst kunnen pakken. Hoewel de tegenstander, Drs. Vijfje uit Groningen, heel gesloten speelde en op de counter loerde waren de beste kansen voor ons. Dat Aaike Verschoor in de allerlaatste seconde nog op de paal schiet is tekenend voor dit seizoen". Hiermee sloeg de oefenmeester de spijker op z'n kop. In de eerste helft die moeizaam verliep wisten de gasten zich slechts één kans te verschaffen toen Jose de Jonge in de openingsfase naast schoot. Ook de thuisploeg had moeite om door de hechte Groningse defensie te komen. Met voornamelijk afstandsschoten van o.a. Larissa Smit (2x), Chantal Hendriksen en Aaike Verschoor werd de ban nog niet gebroken.

Ook in het tweede bedrijf had Reiger Boys beduidend meer balbezit, maar Drs. Vijfje bleef stug verdedigen en nota bene bij de eerste de beste uitbraak was het gelijk raak toen Arte Brueren de bal langs de goed keepende Jacky Reus schoot. Met nog een klein kwartier op de klok ging de thuisploeg vol op de aanval en vanaf toen werd de wedstrijd opener met mogelijkheden aan beide kanten al bleven de beste kansen voor de thuisploeg. Vijf minuten voor tijd werd dit alsnog beloond toen een hard schot van Chantal Hendriksen via Tjitske Sikma in het doel verdween: 1-1. Aanvoerster Aaike Verschoor had zoals gezegd de kans om Reiger Boys in de uiterste slotfase alsnog naar de winst te schieten, maar de paal stond dit geluk in de weg.

ZAALVOETBAL EREDIVISIE VROUWEN

Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau VR1 - Drs. Vijfje VR1 1-1 (0-0)

0-1 Arte Brueren
1-1 Chantal Hendriksen

Foto's en verslag: Paul van der Molen

Reiger Boys Treffer Uitzendbureau VR1 Drs. Vijfje VR1 13

Reiger Boys Treffer Uitzendbureau VR1 Drs. Vijfje VR1 8