Opgevangen langs de zijlijn. Een trainer en een begeleider van een jongensteam van VVIJ stonden naar de wedstrijd van de meiden te kijken en concludeerden dat Reiger Boys veel ‘volwassener’ speelde dan VVIJ. Die volwassenheid bleek ook uit de regelmaat waarmee Reiger Boys tot scoren kwam. In de 10-de minuut 0-1, in de 20-ste minuut 0-2, in de 30-ste minuut 0-3 en in de blessure tijd van de eerste helft 0-4. Ondanks dat VVIJ over technisch vaardige aanvalsters beschikt en, zeer te prijzen, voortdurend naar de voetballende oplossingen zocht, kon het team daar niet veel tegenover zetten.

Reiger Boys begon met 0 wisselspeelsters op de bank, omdat Aniek, Kelly, Fiore en Judith (de Bruin) nog niet beschikbaar zijn. In de loop van de eerste helft kwamen Marouscha, Judith (van Dienst), Jacky en Kimberly (allen uit de MO17) helemaal vanuit Heerhugowaard toegesneld om de oudere dames van de MO19 te ontlasten. De eerste grote kans was voor Fay, die na een paar minuten spelen de bal rakelings over schoot. Na 10 minuten volgde een prachtige, vloeiende aanval over links. Anika speelde Manon aan, Manon bewoog naar buiten en trok de bal scherp voor naar Zoë, die de bal langs de keepster schoof: 0-1. Een fraai schot van zeker 25 meter door Ashley belandde op de lat. Ook VVIJ speelt met een meevoetballende keepster. In de 20-ste minuut ging dat echter mis, toen de keepster, juist door dat meevoetballen, te ver voor haar goal kwam te staan en Valerie heel attent van die mogelijkheid gebruik maakte: 0-2. Bij deze stand kwam VVIJ iets meer in de wedstrijd en lanceerde een aantal gevaarlijk uitziende aanvallen. Jitske, Tessa, Anne en Judith (Kouwen) losten dit echter uitstekend op, zodat Joyce over de hele wedstrijd gezien niet veel meer te doen had dan een paar relatief simpele vangballen verwerken. Precies na 30 minuten een bijzonder fraaie aanval. Vanaf de middellijn speelde Fay de bal helemaal naar linksvoor. Anika bracht de bal vanaf de achterlijn voor de goal, waar Zoë achterover vallend de 0-3 binnen kopte. In de 47-ste minuut van de eerste helft bracht Fay Marouscha aan de rand van het strafschopgebied in stelling. Die haalde verwoestend uit en scoorde de 0-4.

Achteraf was dat ook de eindstand, want in de tweede helft werd er niet meer gescoord. VVIJ is, op één situatie na, niet meer in de buurt van de goal van Reiger Boys geweest. Reiger Boys creëerde wel een aantal grote kansen, maar de schoten gingen over, net naast of werden door de keepster gekeerd. Tot slot mag hier het uitstekende spel van Marouscha, Judith (van Dienst), Jacky en Kimberly genoemd worden. Zij hadden allen al ‘s ochtends een wedstrijd met de MO17 gespeeld en speelden stuk voor stuk een voortreffelijke invalbeurt in de MO19.