voorwedstrijden zaalDe talentontwikkeling in het zaalvoetbal bij de meidenteams heeft bij Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau dit seizoen een enorme toevlucht genomen. Na het succes van de diverse talententrainingen in de afgelopen seizoenen beschikt de Heerhugowaardse vereniging inmiddels naast 3 damesteams over 5 zogenaamde talententeams. Hiervan speelt het Onder 17-team inmiddels in de vrouwencompetitie en komen de O15, O13 en maar liefst twee O11-teams uit in de jongenscompetitie. Door deze ontwikkelingen staat er voor de komende twee dagen iets moois op het programma in de vorm van voorwedstrijden van het Nederlands Zaalvoetbalteam. In beide gevallen is KTP Nieuw Roden, eveneens een vereniging dat talentontwikkeling hoog in het vaandel heeft staan, de tegenstander.

Het Nederlands Zaalvoetbalelftal moet zich begin april via een kwalificatietoernooi in Georgië plaatsen voor het EK dat in 2018 in Slovenië plaats vindt. Als laatste testcase speelt Oranje op maandag 20 en dinsdag 21 maart daarom oefenwedstrijden tegen België in Topsportcentrum Almere. Tot de selectie van bondscoach Max Tjaden behoren o.a. keeper Peter Rozenbeek (FC Marléne) en Heerhugowaarder Mats Velseboer (Hovocubo). Op beide avonden begint deze "derby der lage landen" om 20.00 uur, maar zowel op maandag als op dinsdag wordt de voorwedstrijd verzorgd door de meidenteams van Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau en KTP Nieuw Roden. Beide verenigingen staan ook mede aan de basis, o.a. samen met Drachtster Boys, van een nieuw te vormen Eredivisie voor MO18-teams waarmee dit seizoen door middel van een "pilot" inmiddels is gestart.

Op maandag 20 maart is het eerst de beurt aan de MO13-teams van Reiger Boys en Nieuw Roden die om 18.00 uur gaan aftrappen in een uitverkocht Topsportcentrum te Almere. Een dag later, op dinsdag 21 maart, gaat de voorwedstrijd tussen Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau MO18 en KTP Nieuw Roden MO18.

PROGRAMMA MAANDAG 20 MAART
18.00 uur: Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau MO13 - KTP Nieuw Roden MO13
20.00 uur: Nederland - België

PROGRAMMA DINSDAG 21 MAART
18.00 uur: Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau MO18 - KTP Nieuw Roden MO18
20.00 uur: Nederland - België

voorwedstrijden zaal