003“Een ‘gelijkspelwedstrijd’, waarbij de ploeg met het meeste geluk won”, aldus Robert, coach van dat gelukkigste team. Want over en weer waren er voor beide teams grote kansen om de wedstrijd te doen kantelen. Op een zwaar en hobbelig veld, kwamen de teams zeker niet tot hun beste spel, maar spannend was het daardoor wel. Sporting ’70 wilde zich niet zomaar gewonnen geven, speelde met grote inzet en dwong daardoor Reiger Boys tot een uiterste krachtsinspanning. De wedstrijd werd gewonnen door belangrijke goals uit individuele acties en cruciale reddingen door keepster Joyce.

Zonder Aniek, Kelly, Fiore en Judith (de Bruin), allen nog elders of geblesseerd, maar met de ‘oude’ bekenden Merel en Noëlle, waren de eerste 10 minuten duidelijk voor Reiger Boys.Valerie kwam op links regelmatig langs haar tegenstandster, Zoë en Merel hadden kleine kansen, Tessa schoot over het doel, maar de Sporting keepster kwam geen moment in de problemen. Nadat het was beginnen te regenen, kwam het spel meer in evenwicht. De Reiger Boys speelsters hadden moeite elkaar te vinden, Sporting’70 werd steeds dreigender. Op het eerste schot van Sporting had Joyce nog een fraai antwoord, maar even later kon ook zij niet voorkomen dat Sporting op een heel terechte 0-1 voorsprong kwam. Meteen kantelde de wedstrijd echter weer, want Reiger Boys sloot Sporting op op de eigen helft. Een ingooi van Ashley kwam bij Valerie terecht. Met een slim steekpassje stuurde die Anika weg. Anika bracht de bal goed voor, waar Manon heel beheerst de gelijkmaker intikte: 1-1. Bij de volgende aanval slaagde Fay er net niet in om de bal voldoende onder controle te krijgen om Reiger Boys op voorsprong te zetten.

In de tweede helft had Reiger Boys het betere van het spel, maar creëerden zowel Reiger Boys als Sporting grote kansen. Een kopbal door Zoë na een voorzet van Fay ging nog over. Dreigende uitbraken door Sporting werden bekwaam door Jitske, Anne of Judith (Kouwen) onschadelijk gemaakt. Op een gegeven moment moest Joyce, gelukkig op dat moment ver voor haar goal staande, helemaal bij de middenstip een doorgebroken speelster aftroeven. Na een vrije trap door Sporting leek de rechterspits te scoren, maar zij deed dit vanuit buitenspelpositie, zodat die treffer werd afgekeurd. Halverwege de tweede helft mocht Ashley aan de linkerkant ingooien. Zij bereikte Manon die met een handige beweging haar directe tegenstandster van zich afschudde. Vanaf de achterlijn schoot zij de bal strak voor, waar Zoë voor de verdedigster was gekomen en de, achteraf beslissende, 2-1 scoorde. Ook na deze goal waren er aan beide zijden grote kansen. Merel schoot rakelings over. Noëlle moest tot twee keer toe redding brengen, terwijl ook Jitske en Judith (Kouwen) moesten ingrijpen. Uit een fraaie aanval tikte Fay de bal net voorlangs. Vlak voor het eindsignaal voorkwam Joyce een late gelijkmaker. De drie punten bleven in Heerhugowaard.