Vijftig achtereenvolgende beker- en competitiewedstrijden is Reiger Boys MO19 nu ongeslagen!
Anders gezegd: sinds 29 augustus 2015 heeft dit team 5 keer gelijk gespeeld en maar liefst 45 wedstrijden gewonnen. In het seizoen 2015-2016 als MB1 (MO17) en, op één plaats versterkt en verder ongewijzigd, in het seizoen 2016-2017 als MO19 (MA1). Steeds in de Hoofdklasse van West-I. In die vijftig wedstrijden werd er 308 keer gescoord (gemiddeld 6.2 doelpunten per wedstrijd), terwijl de ploeg slecht 36 tegendoelpunten hoefde te incasseren (gemiddeld 0.7 tegendoelpunten per wedstrijd). Een prestatie om heel trots op te zijn en vanaf deze plaats de hartelijke felicitaties aan alle meiden en de coaches Robert, Suzanne en Marieke.

Bijna was de teller op 49 blijven steken, want de wedstrijd tegen Buitenveldert werd een spannend spektakelstuk, met fraaie doelpunten, grote kansen aan beide kanten en waarbij beide teams aanspraak mochten maken op de overwinning. Zonder Kelly en Aniek begon Reiger Boys met 13 speelsters. Reiger Boys startte voortvarend en was het eerste kwartier overheersend met veel kansen. Judith (Kouwen) bracht de bal van links voor de goal, waar Zoë de bal net niet goed met het hoofd kon raken. Judith (de Bruin), terug na twee en een halve maand blessureleed, snelde op links langs haar tegenstandster en trok de bal voor op Anika, maar haar schot miste nog zuiverheid. Zoals zo vaak in het voetbal viel de goal aan de andere kant, toen Buitenveldert heel bekwaam profiteerde van een organisatiefout in de Reiger Boys verdediging en de openingstreffer scoorde. Reiger Boys moest op jacht naar de gelijkmaker. Zelfs de centraal in de verdediging spelende Tessa trok mee naar voren. Dit alles resulteerde in corners en kansen, maar geen goals. Die viel namelijk weer aan de andere kant, toen Buitenveldert razendsnel omschakelde en fraai op een 2-0 voorsprong kwam. Een minuut later was de stand weer wat draaglijker voor Reiger Boys, omdat Anika de aansluitingstreffer scoorde uit een precies passende voorzet door Fay: 2-1. Hoewel er nog kansen waren voor Anne, Fiore en Valerie, werd de thee genuttigd bij een 2-1 ruststand.

Wat er in die thee zat, zullen we wellicht nooit weten, maar Reiger Boys kwam veel scherper uit de kleedkamer dan het de hele eerste helft gespeeld had. Buitenveldert werd meteen vastgezet op de eigen helft. Binnen de minuut belandde een inzet van Anika via de keepster tegen de lat. Schoten door Valerie, Manon en Fiore gingen net naast danwel over, of werden door de keepster gepareerd. Na acht minuten verplaatste Anika een aanval over links naar de rechterkant. Anne lanceerde Fay, die hard op de vuisten van de keepster schoot. De afvallende bal was een prooi voor Manon, die de 2-2 binnen knalde. Reiger Boys nam even wat gas terug en dit kun je tegen Buitenveldert niet doen, want Joyce moest tot twee maal toe reddend in actie komen. Die laatste redding was de inleiding voor de 2-3 voorsprong. Joyce speelde de bal naar Jitske en via Manon, Judith (de Bruin) en weer Manon kwam de bal terecht bij Valerie. Die kapte haar tegenstandster uit en schoot vanuit stand de bal via de onderkant lat langs de verbaasde keepster: 2-3. Buitenveldert trok de stand weer gelijk uit een penalty, na een wat ongelukkige handsbal door de Reiger Boys verdediging. Beide teams bleven op jacht naar de winnende treffer, waarbij beide teams ook kansen creëerden. Dankzij goed optreden van de keepsters aan elke kant, werd er echter niet meer gescoord. Al had het schot door Ashley, dat in de laatste seconden van grote afstand op de lat afketste, beslist beter verdiend.

Volgende week weer tegen Buitenveldert, nu voor de beker. Dan zal er wel een winnaar uit moeten komen.