De één na laatste wedstrijd van het seizoen. Volgende week nog een, halve, met vier ploegen in actie, wedstrijdronde en dan moet de einduitslag duidelijk zijn. Voor De Meern was dit al de laatste wedstrijd. Dat was ook wel een beetje te merken, want waar Reiger Boys het eerder dit seizoen in De Meern best lastig had en gelijk speelde, werd De Meern nu in een zeer eenzijdige wedstrijd met 7-0 verslagen. Kelly, Jitske en Valerie waren om uiteenlopende redenen niet aanwezig en omdat ook MO17 een belangrijke uitwedstrijd had en geen versterking kon leveren, begon Reiger Boys met één reservespeelster op de bank. Dat gold overigens ook voor De Meern.

De Meern werd meteen vastgezet op de eigen helft en dat was eigenlijk het beeld van de hele wedstrijd. Ter illustratie, Judith (Kouwen) heerste souverein achterin, waarbij ‘achterin’ meestal zo rond de middencirkel was. Reiger Boys mocht gedurende de wedstrijd 14 corners nemen, waar De Meern slechts 1 corner kreeg. Na enkele minuten en wat kleine kansen, was Anne, spelend op het middenveld, het eindpunt van een heel mooie aanval over veel schijven. Haar kopbal belandde in de handen van de keepster. Dat was ook het geval bij een schot door Ashley en een schot door Manon werd net naast getikt door diezelfde keepster. Na 15 minuten spelen was het zover. Aniek gooide in naar Anne, die de bal doorspeelde naar Tessa. Tessa rukte op en speelde Manon aan. Met een slim overstapje maakte Manon de weg vrij voor Judith (de Bruin), die sneller bij de bal was dan de keepster en de bal scherp voorgaf, waar Fay klaar stond om de 1-0 in te tikken. Tien minuten later ving Anne een uittrap op. Via Aniek kwam de bal bij Anika die haar tegenstandster verschalkte door de bal achter haar standbeen langs te spelen en vanaf de achter lijn voor te geven. Judith (de Bruin) kaatste de bal door naar een volkomen vrij staande Fay: 2-0. Binnen het halve uur stond het 3-0, toen Zoë bij corner nummer 4 boven alles en iedereen uittorende en de bal inkopte. Een snelle actie door Anika op links resulteerde in een schot tegen de paal. Judith (de Bruin) stuurde met een fraaie passeerbeweging haar tegenstandster het bos in en gaf de bal voor, maar het vlammende schot van Manon ketste ook af op de paal. De enige keer dat Joyce écht in actie moest komen, was bij een uitbraak van De Meern, toen Joyce heel attent snel en ver haar goal uit kwam.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld. Voortdurende aanvalsgolven door Reiger Boys en De Meern kon daar amper of niet onderuit komen. Na zo’n zeven minuten spelen kreeg De Meern de bal niet goed weg uit de verdediging. Vanaf de rand strafschopgebied knalde Fiore de bal in de verre hoek: 4-0. Met een katachtige reactie voorkwam de keepster van De Meern een verdere achterstand na een schot door Manon. Even later was het wel weer raak, toen Anika de bal inkopte uit corner nummer tien: 5-0. Er volgden nog meer kansen, maar o.a. dankzij een schitterende zweefduik door de stijlvolle keepster van De Meern, werden die kansen niet omgezet in goals. Totdat Tessa ver op kon rukken, de bal naar Judith (de Bruin) speelde die Anika op links lanceerde. Anika gaf scherp voor waar Fay een hattrick voltooide door de bal van dichtbij in de verre hoek te knallen: 6-0. Pal voor het eind van de reguliere speeltijd was het Anne die ten aanval trok. Met een één-twee combinatie kwam de bal bij Zoë, die de bal voorgaf op Manon. Manon kon de bal in de loop meenemen en bepaalde de eindstand op 7-0.