RB 016 2 070617aHet Pinksterweekend werd door O16-2 benut om deel te nemen aan een alleraardigst toernooi in Duitsland bij gastheer SC Bayer 05 Uerdingen. De wat oudere Reiger Boys leden herkennen ongetwijfeld deze oldschool vereniging die in 1986 nog als 3e eindigde in de Bundesliga en een jaar eerder de Duitse Beker (DFB Pokal) wist te winnen. Mooi waren ook wedstrijden van Uerdingen tijdens de Europa Cup 2 halve finale tegen Atletico Madrid en in 1987 tijdens de 3e ronde UEFA Cup tegen het toen ook al sterke Barcelona.

Op vrijdag 2 juni ’17 werd O16-2 in Krefeld verwacht om zich in te schrijven bij de organisatie. De voltallige selectie van 13 spelers, supporters André en Rafael, trainer Siebe en ondergetekende begeleider hadden hun basiskamp zo’n 25 km verderop . Düsseldorf was het geworden, waar 3 dagen lang geslapen en gegeten zou worden. De selectie maakte echter ook al snel kennis met het begrip ‘gelagje’ want op eerste avond werd Düsseldorf verkend en menig ‘gelagje’ weggewerkt. Iedereen ging vervolgens dan ook akkoord met de afspraak dat wat in Düsseldorf zou gebeuren in Düsseldorf zou blijven.

 

Volgende ochtend stond iedereen om 07:00 uur weer fris en fruitig in de ontbijtzaal. Al moet worden gezegd dat de één wat frisser en fruitiger oogde dan de ander. Het vroege opstaan was noodzakelijk omdat de openingsceremonie al om 09:00 uur plaatsvond. Hoewel de ceremonie niet heel spectaculair bleek, is het spelen van het volkslied speciaal voor Reiger Boys O16-2 toch een mooi moment.

Over de 3 wedstrijden tijdens toernooidag 1 kunnen we kort zijn. Bij een graadje of 29 kwamen de boys fysiek en voetballend te kort tegen de diverse selectieteams O17. Vooral de SC Bayer 05 Uerdingen zelf maakte het bont met spelers die gemiddeld 1,95 meter groot waren en zo’n 90 kg wogen. Positief was wel de steeds goed uitgevoerde buitenspelval. Helaas had de toernooileiding besloten dat de grensrechters alleen mochten vlaggen als de bal uit was. Het gevolg was dat de scheidsrechter de sluwe tactiek van O16-2 niet kon volgen en het continu verkeerd had bij de beoordeling van buitenspel en. Zeker zo’n 6 buitenspeldoelpunten werden door deze beste man goedgekeurd.

De wat tegenvallende resultaten op toernooidag 1 mocht de pret niet drukken want ’s avonds stond de Champions League finale op het programma. In een wat achterbuurt achtig gelegen Sportsbar zag de selectie onder opnieuw wat gelagjes Ronaldo weer eens juichen. De Mc Donalds in Düsseldorf wist dankzij O16-2 na afloop van de CL finale ook nog eens een recordomzet te draaien voordat het hostel weer werd opgezocht. Hoeveel er door de selectie de nacht van zaterdag op zondag is geslapen is nog altijd onduidelijk maar iedereen was opnieuw ruim op tijd voor het ontbijt.

Ook over de 2 wedstrijden tijdens toernooidag 2 kunnen we weer kort zijn. Hetzelfde verhaal fysiek zeer grote Duitsers en een scheidsrechter die weinig wist van ‘Abseits’. Hoewel geen punten in de tas wel een fantastisch weekend voor O16-2.

Ed de Jong,begeleider O16-2

RB 016 2 070617a

RB 016 2 070617b

RB 016 2 070617c