Teams RBO10 11 podiumAfgelopen weekend was het eindelijk zover. We mochten de Afsluitdijk over om een internationaal toernooi te spelen. Friesland, dat is al aardig richting Internationaal, maar er deden ook teams mee vanuit Duitsland en België. Vrijdag kwamen de meeste spelers al aan in de hostel in Grou, waar we tot en met zondag ons “kamp” zouden opslaan. Zaterdagochtend om 9 uur werd de openingsceremonie gehouden met het hijsen van de vlaggen en het Friese “volkslied”.

De 1e poule bestond uit 5 tegenstanders : DWP E1, sc Purmerland E2, FVC E1, sv Veno E1 en uit Duitsland sv Eintracht Plaggenburg. Een mix dus van O10 en O11-teams (in het Friese nog als E aangegeven).

Om 10:15 begonnen de mannen tegen sv Veno uit Vollenhove (Overijssel), een rustig begin, aftastend, maar eindigend met een 1-0 overwinning. De 2e wedstrijd tegen het Duitse team bleek een vrij makkelijke, onze jongens walsten over de mannschaft uit Aurich heen met 6-0. De volgende 3 wedstrijden in de poule eindigden in een 0-0 (FVC E2), 2-1 winst (sc Purmerland E2) en een 2-0 winst (DWP E1). Vijf wedstrijden gespeeld en ongeslagen, wat resulteerde in de poulewinst. Na de pauze werd er een nieuwe poule-indeling gemaakt om uiteindelijk te komen tot de finalewedstrijden op zondag. Weer 5 tegenstanders, waarbij we op zaterdag 2 wedstrijden speelden. Allereerst was Foresters E2 (O10-1) aan de beurt. Een lastige tegenstander, wat we ook uit de reguliere competitie al wisten. Na een 0-1 achterstand werd uiteindelijk een verdiend gelijkspel (1-1) in de wacht gesleept. De volgende tegenstander was JVC uit Julianadorp. De laatste wedstrijd op de 1e dag resulteerde in een 2-1 overwinning. Met een nog steeds ongeslagen status vertrokken we weer richting ons verblijf in Grou. De jongens konden even lekker ontspannen middels een plons in het water, waarna ’s avonds een heerlijk pastabuffet klaarstond. Vermoeid maar met een goede uitgangspositie gingen de mannen slapen.

Zondag, 2e dag, een dag met nog 4 wedstrijden te spelen. Weer een vol programma in een heel warm Heerenveen. Tegenstanders : vv Balk, vv Maarssen en Foresters. De 1e wedstrijd tegen Balk verliep volgens plan, een 2-1 overwinning. Op dit moment een 2e plek achter de volgende tegenstander vv Maarssen. Een overwinning zou een goede stap richting finale betekenen, maar Maarssen bleek een zware kluif. Na in het begin door het oog van de naald te zijn gekropen, kregen onze jongens zelf ook een paar goede kansen. Helaas was er te weinig tijd om een doelpunt te maken, waardoor de beginstand ook eindstand werd. Met een achterstand van 2 punten was de laatste speelronde erg belangrijk : alleen bij winst van Reiger Boys en verlies van Maarssen zouden we in de finale staan. Bij een gelijkspel van Maarssen was het doelsaldo belangrijk. Tegen Foresters E1 (originele O11-2) was het dus zaak om doelpunten te maken en in ieder geval te winnen. Zo gebeurde ook, het werd weer een knappe overwinning op een 2e jaars team. Echter, 1-0 zou dat genoeg zijn ? De spanning was te snijden, vv Maarssen bleek gelijk te hebben gespeeld. Wederom 1e in de poule, alleen wel gedeeld met vv Maarssen. Het doelsaldo bleek ook gelijk (+3), maar Maarssen had 1 doelpunt meer gemaakt. Geen finale, maar wel ontzettend trots op onze jongens. Twee poules van totaal 10 wedstrijden gespeeld, ongeslagen status, tussen vooral 2e jaars teams. De laatste wedstrijd van het toernooi ging dus om de 3e en 4e plaats. Ongeacht de uitslag van deze wedstrijd dus al een zeer geslaagd weekend. Maar wie was de tegenstander ? Verrassend genoeg : 36 teams doen mee en Reiger Boys O11-1 is de tegenstander. Ook zij hadden een uitstekend toernooi gespeeld. Alle spelers waren al erg vermoeid. Het was dan ook geen mooie wedstrijd om te zien. Spannend was hij wel. Onze jongens wilden natuurlijk wel winnen, maar helaas was het geluk niet aan onze zijde. Bij de prijsuitreiking klommen de mannen vermoeid maar trots op het podium. Een 4e plaats : een geweldige prestatie van SVEN, Dylan, Twan, Boaz, Stijn, Mounir, Justin, Milan, Thomas en staf Barry, Reinoud en Khalid.

Groet
Mike

RBO10 1 actie

RBO10 1

Teams RBO10 11 podium