Reiger Boys Supercup 7x7 20Toen Patrick Barkey vijf jaar geleden met het idee kwam om na afloop van de competitie een toernooi te mogen organiseren voor 40-plussers kon men nog niet vermoeden dat dit toernooi, de 7x7 (40+) Supercup, niet meer weg te denken zou zijn als afsluiter van het seizoen. Nadat Patrick na een aantal jaren had aangegeven er minder tijd voor te hebben werd de organisatie-kar in dit 5e jaar getrokken door Frank Schuitenmaker en Peter Coesel. Zij zorgden dit jaar voor de uitnodigingen naar de teams, de sponsors, de scheidsrechters, en hadden de wedstrijdleiding in handen hierbij alles goed afgestemd met de mensen van de kantine.

Zelfs overleg met de gemeente moest er aan te pas komen om het onderhoud van het kunstgrasveld in juni uit te stellen. Alle vrijdagavonden bleek het een gezellige boel te zijn en dat werd nog eens overtroffen tijdens de finaleavond op 30 juni met de oergezellige klanken van DJ Jacco Silver. Op deze avond werden alle vrijwilligers ook nog eens getrakteerd op een presentje mede mogelijk gemaakt door de sponsors, THOBS, Center Desk, De Reclamefabriek en Smaak en Zo

Het in 2013 ontstane idee om een toernooitje voor de oudere-jongeren te organiseren is inmiddels dus uitgegroeid tot een ware traditie. Het eerste lustrum is gevierd en er mag bij worden gezegd: “Goed Gevierd!”.

Op vier vrijdagavonden werd er door zeven teams gestreden om de felbegeerde (40+) Supercup. Tot vreugde van iedereen waren de weersomstandigheden op alle avonden prima. Op WMC na waren alle bekende teams aanwezig, waarbij moet worden vermeld dat de winnaar van 2016 in een nieuwe look verscheen onder de naam van FC Huiswaard.

Wellicht kan de organisatie overwegen om 40+ aan te passen, want de meeste spelers waren al 40+ tijdens de eerste editie dus 45+ is voor velen nu ook al van toepassing. Het speltempo neemt dan ook per editie af maar dat mag de pret uiteraard niet drukken. “Heel houden” en zo snel mogelijk een “gelagje” aan de bar halen is dan ook voor de meeste deelnemer het ambitieuze doel. Dat neemt niet weg dat er alleraardigste wedstrijden werden gespeeld en er volop werd gescoord. De finale was dan ook een terechte afspiegeling van de sterkste teams tussen de relatief jonge HHW All Stars en het sluwe Stoeterij Haalstra.

Na een onbesliste strijd moest een zenuwslopende strafschopserie de beslissing brengen. HHW All Stars zag voor de tweede keer op rij de Supercup aan hun zich voorbij gaan zodat Stoeterij Haalstra de winnaar van de eerste lustrum editie is. Tijdens de afsluitende Lustrum Feestavond is de editie voor 2018 al aangekondigd, en laat dit nu toevallig net samenvallen met het 70 jarige bestaan van Reiger Boys. Nu al een event om naar uit te kijken. Tot de volgende Supercup!!!

Peter Coesel & Ed de Jong

UITSLAGEN EN EINDSTAND VRIJDAG 30 JUNI

SVW ’27 – D.H.A.T. (0-2)
FC Huiswaard – SVW ’27 (6-2)
D.H.A.T. – FC Huiswaard (1-1)

CSV BOL – De Heertjes (5-3)
Stoeterij Haalstra – HHW All Stars (2-2)
(Stoeterij Haalstra w.n.s.)

EINDSTAND:

1. Stoeterij Haalstra (Danny Diemeer)
2. HHW All Stars (Ferry Berkhout)
3. CSV BOL (Rients Wagenaar)
4. De Heertjes (Peter de Groot)
5. FC Huiswaard (Ed de Jong)
6. D.H.A.T. (Robbert Arxhoek)
7. SVW ’27 (Menno Willemse)

Meer foto’s zijn te bekijken via de Facebookpagina van Reiger Boys via de volgende link: https://www.facebook.com/pg/reigerboys/photos/?tab=album&album_id=1363535910381194

Reiger Boys Supercup 7x7 12

Reiger Boys Supercup 7x7 19

Reiger Boys Supercup 7x7 20

Supercup 7x7