Glunderend liep trainster Janny Timisela na afloop van de bekerwedstrijd tegen het hoog aangeschreven Wartburgia VR3 (vorige seizoen een 3-de plaats in de 2-de klasse) van het veld af. “Ik heb de meiden een groot compliment gegeven en dat doe ik niet snel. Maar ze verdienden het echt, want ze deden zeker niet onder voor Wartburgia en mochten in de tweede helft zelfs aanspraak maken op de overwinning.” Daar zag het in de eerste 20 minuten zeker niet naar uit. Wartburgia was op alle gebieden beter. Met feller, sneller en beter positiespel werd Jong Reiger Boys van het kastje naar de muur gestuurd. Na twee grote kansen vond Wartburgia al na 7 minuten het gaatje en scoorde de 1-0. Jong Reiger Boys leek regelrecht naar de slachtbank te worden geleid.

Maar dat gebeurde niet. Weliswaar bleef Wartburgia gedurende de hele eerste helft de bovenliggende partij, maar Jong Reiger Boys gooide de schroom van zich af en kwam geleidelijk zelf ook aan aanvallen toe, waarbij meerdere kansen werden gecreëerd. Hierdoor, en omdat Wartburgia er niet in slaagde tot scoren te komen, groeide het zelfvertrouwen aan Jong Reiger Boys kant.

Na een peptalk in de rust en wat taktische aanwijzingen, kwam er een heel ander Jong Reiger Boys uit de kleedkamers. Met goed, aanvallend voetbal werd Wartburgia teruggedrongen. Er waren (soms grote) kansen voor beide goals, maar geleidelijk aan werd Jong Reiger Boys zelfs de betere ploeg. De beloning kwam na zo’n twintig minuten, toen de meer dan verdiende gelijkmaker werd gescoord: 1-1. In het heel spannende laatste half uur waren zelfs meerdere kansen op de winst. Maar misschien zou dat een beetje veel van het goede zijn geweest, gezien het spelbeeld in de eerste helft. In elk geval kan Jong Reiger Boys na deze prestatie met opgeheven hoofd het beker toernooi verlaten.

Opstelling: Joyce Meijer, Ashley Koeleman, Fay Rood, Tessa Saueressig (46, Judith Kouwen), Anne de Kramer, Anika Schulte, Amber Hoogeveen, Fiore Coli, Bianca Webeling (46, Zoë Dobber), Valerie Fleijsman, Sharon Swart.