VR2 141017Een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft speelde Jong Reiger Boys (JRB) onzorgvuldig en slap. Weinig speelsters haalden haar normale niveau. Maar door uiterst efficient met de twee kansen om te gaan, stond JRB bij rust wel met 1-2 voor. In de tweede helft een heel ander beeld. Na wat organisatorische aanpassingen en na door trainster Janny Timisela op scherp te zijn gezet, heerste JRB op alle fronten. Dat er slechts één doelpunt bij kwam, lag ook aan de telkens goed opgestelde keepster van Oegstgeest, die op kritieke momenten hulp kreeg van de lat of een speelster op de lijn.

De eerste grote kans van de wedstrijd was na zo’n zeven minuten voor Oegstgeest, maar werd bekwaam geneutraliseerd door Ashley en Joyce, zoals ze dat beiden deze eerste helft wel vaker deden. Drie minuten later was het Ashley die de bal over de verdediging naar Fay speelde. Omdat de verdedigster zich in de bal verslikte, kon Fay vrij op de keepster af gaan. Bij de goal stond Beau er beter voor en die tikte de voorzet van Fay keurig in: 0-1. Tien minuten later een vergelijkbare situatie aan de andere kant. Met een beetje mazzel kwam de bal bij de vrijstaande spits van Oegstgeest terecht en die schoot vervolgens op fraaie wijze haar ploeg naast Jong Reiger Boys. Na een klein half uur viel Amber helaas geblesseerd uit. Geleidelijk aan ging Jong Reiger Boys beter spelen en combineerden Bianca, Sharon en Beau in de voorhoede zich naar het doel van Oegstgeest toe. Bij één zo’n aanval schoot Anika van grote afstand dusdanig goed gericht, dat de keepster de bal maar net met de vingertoppen tot corner kon tikken. Fiore legde de bal vanuit die corner precies op het hoofd van Beau, die haar tweede goal van de dag aantekende: 1-2.

Zoals gezegd, in de tweede helft was Jong Reiger Boys overtuigend het betere team. Oegstgeest heeft één echte kans gehad, maar die werd door Joyce goed opgevangen. Verdedigsters als Anne, Judith (Kouwen) en Tessa trokken regelmatig naar voren om gevaar te stichten voor de goal van Oegstgeest. Na een kwartier in de tweede helft, kwam de 1-3 op het bord. Bij een snelle aanval gaf Beau de bal precies op het juiste moment in de loop van Fay mee. Fay snelde langs de verdediging en rondde goed af: 1-3. De kansen volgden elkaar nu snel op. Met een zeer subtiel hakje speelde Valerie op de rand van het strafschopgebied Evelyn vrij. Haar schot kwam in de handen van de keepster terecht. Een inzet door Zoë werd door een verdedigster van de lijn gehaald en bij een kopbal door Zoë zat de lat een uitbreiding van de score in de weg. Al met al een terechte overwinning voor Jong Reiger Boys.

Opstelling: Joyce Meijer, Ashley Koeleman, Evelyn Schoon, Tessa Saueressig, Anne de Kramer, Fiore Coli (46, Judith Kouwen), Amber Hoogeveen (29, Anika Schulte), Fay Rood, Sharon Swart (60, Valerie Fleijsman), Bianca Webeling (46, Zoë Dobber), Beau Kaandorp,