Reiger Boys VR1 Drs Vijfje VR1 1Met de tweede overwinning op rij heeft Reiger Boys vrijdagavond goede zaken gedaan in de strijd om de onderste plaatsen in de Eredivisie vrouwen van het zaalvoetbal. Een week na de knappe uitoverwinning bij Hovocubo (2-4) werd Drs. Vijfje met 3-2 verslagen. Anders dan de stand doet vermoeden was de zege voor de thuisploeg dik verdiend. Was men namelijk iets zorgvuldiger geweest in het afronden van de vele kansen dan was het niet tot de laatste seconde onnodig spannend geweest.

Reeds in de eerste helft kregen de geel-zwarten een rits aan mogelijkheden waarvan alleen Sanne Brand er een wist te benutten met een knap diagonaal schot. Voor en na de goal waren er echter ook zat kansen met onder meer ballen op de paal voor Chantal Hendriksen en Judine Castricum en Myrusha Victoria zag haar inzet van de lijn gehaald worden. Zoals zo vaak wordt een ploeg die zoveel kansen mist afgestraft en dat gebeurde nu ook. In de slotminuut van de eerste helft wisten de gasten uit Groningen uit een van de spaarzame mogelijkheden wél te scoren via Sharon Luttmer.

Ook in de tweede helft kwam de jonge keepster Isa de Vries, die de geblesseerde Jacky Reus verving, niet vaak in de problemen. Als zij al in actie moest komen dan deed zij dit met verve. Na pakweg tien minuten stelde de thuisploeg orde op zaken. Myrusha Victoria kon van dichtbij de 2-1 intikken na sterk voorbereidend werk van Hannah Flapper en even later bracht Rosa Kruijver de bal voor bij Lotte Bijl. De aanvoerster die vlak hiervoor nog een kans voor open doel had gemist wist nu er nu wel raad mee: 3-1. Het werd toch nog onnodig spannend na een werkelijk schitterende lob van Arte Brueren, en helemaal nadat Sanne Brand onnodig balverlies leed, maar zij gered werd door keepster De Vries die hiermee de drie punten veilig stelde.

Door de tweede zege op rij klimt Reiger Boys nu naar de negende plaats en houdt het drie ploegen onder zich. Over twee weken, op vrijdag 8 december, speelt Reiger Boys opnieuw thuis als koploper KTP Nieuw Roden op bezoek komt.

ZAALVOETBAL EREDIVISIE VROUWEN

Reiger Boys VR1 - G.S.F.V. Drs. Vijfje (3-2)

1-0 Sanne Brand
1-1 Sharon Luttmer
2-1 Myrusha Victoria
3-1 Lotte Bijl
3-2 Arte Brueren

Foto's en verslag: Paul van der Molen

Reiger Boys VR1 Drs Vijfje VR1 3

Reiger Boys VR1 Drs Vijfje VR1 1