Vandaag stond alweer de voorlaatste speelronde tegen SDZ, waar in de beker nog tegen uitgehaald werd met 11-0, op het programma. We begonnen deze koude zaterdagmiddag in Amsterdam West uiteraard met slecht weer en waren de velden al snel wit van de hagel. Pluspunt is de terugkeer van spits Lieke, maar stond daar tegenover de afwezigheid van het complete middenveld Jacky, Megan en Judith. We begonnen prima met al direct een aanval binnen de minuut, maar nog zonder succes. Zo snel we uit de startblokken vlogen, zo snel verdween de snelheid uit het spel en vond SDZ dit uiteraard prima. Met vaak oogstrelend voetbal in de beker tegen de Amsterdammers, kregen we ze toen snel op de knieën, maar waren we vandaag geen schim van die maandagavond in september.

SDZ werd dan wel nimmer echt gevaarlijk, maar was met name de aanvoerder iemand om in de gaten te houden. Met vaak handbal in plaats van voetbal, dat telkens onbestraft bleef, zocht het thuisteam de zestien van ons op, maar stond de verdediging, met Loes, Shanice, Julia, Maud en Michelle Knopp als vanouds als een huis. Het duurde tot de 20e minuut voor we van onze kant het eerste schot op doel konden noteren, maar raakte Sydney de bal niet helemaal lekker en verdween de bal naast. Het zou voorlopig haar laatste actie zijn en kon ze samen met Stacey in de wissel voor invallers Lysanne en Lieke.

In de 27e minuut mocht Marouscha Ruiter het van zestien meter proberen, maar zag ook zij haar inzet de verkeerde kant van de paal passeren. Amper een minuut later werd Lieke aangetikt en mocht Michelle de toegekende vrije trap van twintig meter nemen, maar belandde deze inzet in de muur. Het leek een lastige middag te gaan worden op deze manier en moesten de meegereisde ouders zelfs tot minuut 33 wachten op de eerste echt goed uitgevoerde aanval. Na een prima combinatie was het Julia die de trekker overhaalde, maar miste het schot vaart en had de keepster hier geen problemen mee. We zochten de rust op met een teleurstellende 0-0 tussenstand. Tijdens de rust werd er halsreikend gekeken van wat er in Amsterdam Zuid was gebeurd in de kraker tussen Buitenveldert en Alliance 22, maar liet die uitslag lang op zich wachten. De uitslag doet er natuurlijk niet toe als je hier zelf bij laagvlieger SDZ op een 0-0 blijf steken?

Na de rust begonnen dezelfde elf aan hopelijk een betere tweede helft. In de 7e minuut liet Lieke zien dat ze er weer was, maar had geen geluk met haar afronding en zag de inzet op de lat belandden. De toon werd hierdoor echter wel gezet en werd het spel gaandeweg beter, maar hadden we nog steeds niet het idee dat we naar een wedstrijd uit de hoofdklasse aan het kijken waren. Ook in de 50e minuut hadden we pech. Marouscha stond weer op haar vertrouwde rechtsbuiten positie en gaf na een prima passeerbeweging de bal op maat voor. Liz leek de 0-1 binnen te werken, maar stuitte op de keepster en kon ook Lieke de bal niet vanuit de rebound in het doel krijgen. SDZ kreeg wel steeds meer moeite met het spel van Reiger Boys en probeerde dit te ontregelen met tijdrekken, maar mocht dat niet baten. In de 53e minuut viel eindelijk de bevrijdende 0-1. Julia ving op het middenveld de uittrap van de keepster op en koos direct voor de aanval. Ze ging een een-tweetje aan met Lieke en schoot van buiten de zestien heerlijk raak. Dit gaf het team lucht en was de opluchting van de gezichten af te lezen. Na 40 minuten (!) in de wissel te hebben gezeten, mochten Sydney en Stacey weer de wei in en stonden letterlijk en figuurlijk koud in het veld of Stacey Stuivenberg schoot met links al de 0-2 binnen. Na een schitterende actie over rechts van Marouscha, kon Stacey de genadeklap uitdelen. Tijdrekken zet er nu niet meer in voor SDZ, maar zouden nooit in de gelegenheid komen om de aansluitingstreffer te maken. Sydney, inmiddels ook goed uitgerust, kwam op eigen helft aan de bal, zette het op een lopen en mocht ver komen. Ze leek Liz op maat te bedienen met een steekpass, maar was deze helaas net te hard... de actie was prima. Terwijl de uitslag uit Zuid binnen kwam (1-4 voor Alliance) werd er ook in West afgefloten en waren de drie punten weer binnen. Door deze overwinning blijven we Alliance met één punt voor en spelen we over twee weken de kampioenswedstrijd uit bij Winkel.