Afgelopen zaterdag hebben wij tegen een iets beter Marken een prima partij gespeeld. Zij staan op de vierde plek in onze reserve 2e klasse en wij staan inmiddels onderaan. Het verschil bleek echter niet zo groot sterker nog de eerste 25 minuten waren voor ons en we kwamen verdiend op voorsprong door een mooi doelpunt van Daniel Vos. Daarna gooide Marken er een schepje bovenop en bleken zij vooral fysiek wat sterker maar uiteindelijk viel de 3-1 pas in de laatste minuut en zat de 2-2 er tot dat moment zeker nog in.

Uiteindelijk was de overwinning van Marken wel terecht. De laatste plaats in de competitie is echter zeker nog niet uitzichtloos want Jong Holland die vijf plaatsen hoger staat heeft maar zes punten meer en een wedstrijd meer gespeeld.

We zullen binnen onze selectie wel alle zeilen bij moeten zetten om in deze klasse te blijven wat in ieders belang is maar dat zal niet makkelijk zijn met de vele blessures en afzeggingen elke week. Het zou jammer zijn als wij deze poule moeten verlaten. Het is namelijk een klasse waar serieus goed gevoetbald wordt en waar onze jeugd veel in kan leren qua fysiek en tempo en handelingssnelheid richting misschien heren één.

Zaterdag hadden we bvijvoorbeeld weer vier jongens mee uit JO19 en deze deden volwaardig mee en zoals gezegd Daniel scoorde zelfs. En we hebben er de afgelopen tijd meer mee gehad uit dat elftal en zelfs jongens van 15/16 jaar van een lichting lager. Ook zij konden prima aanhaken wat een verheugende constatering is. Mooi ook was dat twee weken geleden de Jong senioren met 6-1 over die van Vitesse’22 heen walsten.

Er loopt weer genoeg jeugd rond wat heel aardig kan voetballen en vele van deze jongens gaan volgend seizoen de stap naar de senioren maken.

De ervaring van de laatste jaren leert echter dat de meesten stoppen om wat voor reden dan ook.

Nico de Krijger