Reiger Boys VR1 SteDoCo VR1 13Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen SteDoCo op het programma. Uit in Hoornaar werd dit affiche door ons met 1-0 nipt gewonnen en op de ranglijst hadden wij beide 15 punten, dus het beloofde spannend te worden. Na een prima voorbereiding in de winterstop waarin onder andere topklasser RCL met 4-1 werd verslagen, eindigde de wedstrijd tegen Rijnvogels vorige week in een grote teleurstelling (4-2 verlies). Natuurlijk speelden “omstandigheden” hier een rol, maar daar hebben wij nu eenmaal mee te maken deze weken, en dus zou het vandaag – zonder excuus – gewoon beter moeten.


Spits Bonnie Smit was gelukkig weer aanwezig en droeg de aanvoerdersband, bij opnieuw afwezigheid van captain Aaike Verschoor. Aaike was wederom met het Nederlands vrouwenzaalvoetbalteam mee, iets waar wij als elftal alleen maar heel trots op kunnen zijn. Maar haar absentie in combinatie met de vorige week uitgevallen Hilde Spierings en de deze week geblesseerd geraakte Jitske Li en Kelly Blankert, maakte dat wij ineens wel een serieus probleem in de defensie hadden. Ik denk overigens dat SteDoCo hier weinig van gemerkt heeft, want de “gelegenheidscentrumverdedigers” Manon Huisman en Isolde Stam stonden te verdedigen of zij dit al jaren samen deden, en met de teruggekeerde Nathalia Santibañez Vargas en naar de back verplaatste Isa Hollenberg gaven wij achterin niet veel weg. Het doelpunt van SteDoCo begin tweede helft was dan ook ongelukkig, – of beter gezegd gélukkig, want ik denk dat de nummer 8 van Hoornaarse zijde nog steeds zelf ook niet weet hoe ze de bal nu precies in het net kreeg.

Er werd heel veel strijd geleverd vandaag, maar helaas wist alleen pupil van de week Quinthe Martens (what’s in a name) voor Reiger Boys te scoren. De wedstrijd ging gelijk op, met in de eerste helft weinig echte kansen aan beide kanten. De tweede helft ontstond meer ruimte. Een half getoucheerde kopbal van Bonnie Smit kwam voor de voeten van Niki Rensen, maar werd over getikt. De mooist opgezette aanval van de middag eindigde over een aantal schijven bij linksbuiten Merel Albertsma, maar haar snoeiharde schot stuiterde via onderkant lat net vóór de doellijn. Ook aan de kant van de uitstekend keepende Jessica Overtoom was het bij vlagen gevaarlijk, en ook daar spatte een schot klinkend op de lat uiteen. Een gelijkspel was op zijn plaats geweest, maar de “frummelgoal” van SteDoCo in de 56ste minuut (een rebound die via een knie/scheenbeen (?) tegen de touwen belandde) kwamen wij uiteindelijk niet meer te boven. Bianca Webeling werd nog gebracht als aanvallende impuls, maar wist ook niets meer te forceren.

Toch wil ik met name complimenten maken. Nog niet genoemd zijn de hard werkende Britt van der Gulik, Dominique Verweij en Chantal Hendriksen, die daar waar de slag met name gestreden werd – op het middenveld – hun vaardige tegenstanders effectief onschadelijk maakten. Ook de debuterende Anika Schulte van het beloftenteam stond in de slotfase prima haar mannetje op 10 (stuurt nog even de beste speelster van SteDoCo het bos in, koekoek).

Meiden, wij hebben ons opgericht en zijn er volledig voor gegaan, daar moeten we alleen maar trots op zijn. Met twee vrije weken voor de boeg kunnen hopelijk zo veel mogelijk speelsters weer herstellen en komen we wellicht weer in wat rustiger vaarwater terecht. De punten gaan dan ook wel weer komen. En tot slot veel dank aan Camiel, Jordy en Janny !

Papi.

Opstelling: Jessica Overtoom, Isa Hollenberg, Isolde Stam, Manon Huisman, Nathalia Santibañez Vargas, Chantal Hendriksen, Dominique Verweij (80. Anika Schulte), Britt van der Gulik, Merel Albertsma, Bonnie Smit, Niki Rensen (65. Bianca Webeling)

Scoreverloop: 0-1 Suwi Numnuan (56.)

Meer foto's zijn hier te bekijken.
Reiger Boys VR1 SteDoCo VR1 1