Met hoge verwachtingen en misschien wel de sterkste samenstelling van dit seizoen traden wij onze tegenstander tegemoet. Een sterk team dat wisten wij want zij verspeelden vorig seizoen pas op de laatste speeldag het kampioenschap. Het werd echter een wedstrijddag waarin weinig lukte, de bespreking ging al de mist in en vervolgens gingen wij op dezelfde voet verder met voetballen. Een aanéénschakeling van misverstanden en foute passes en als we een kans kregen verprutsten we deze hopeloos.

Helaas het was zo’n dag en gek genoeg bleef het toch een hele tijd maar 1-2 en later 1-3 en kregen we diverse mogelijkheden met counters die veelbelovend waren maar ook deze gingen helaas de mist in. Had er maar ééntje ingevlogen dan had het zomaar nog gekund.

Tekenend voor de hele wedstrijd was wel de 1-4, een weggepeerde bal vloog dwars over het veld naar voren, iedereen stond erbij en keek er naar en hun spits ging er vandoor en rondde bekwaam af. Lichtpuntjes waren er toch ook wel, Mitchel vond ik prima spelen en onze keep was weer een betrouwbare sluitpost. En bedanken moeten wij natuurlijk onze gastspelers die er ook deze zaterdag maar weer waren om ons te helpen.

Nogmaals als we in deze sterke klasse willen blijven zullen we moeten blijven knokken want het gaat niet vanzelf. Elke week twee keer trainen is dat misschien wat, als deze tenminste doorgaan. Als ik onze tegenstander die volgens mij gemiddeld toch wel vijf jaar ouder waren de wedstrijd zie uitspelen zonder wissels dan moeten wij dat toch ook kunnen.

Jongens over anderhalve week Volendam uit laten we daar nu eens okselfris op af gaan en voor een stunt zorgen! Gezellig was het uiteraard toch ook wel weer na afloop zoals gebruikelijk, onder een oorverdovende geluidsbox met hedendaagse herrie werd Jordy Wijdenes zijn verjaardag gevierd met door hem beschikbaar gesteld bier, nogmaals gefeliciteerd.

De mooiste opmerking van de dag was echter van onze scheids, op de vraag in de ontvangstruimte of hij het niet ietwat fris vond in zijn shirt met korte mouwen was zijn koele antwoord: “Het is pas koud als een ijsbeer zijn jas aantrekt!”

Nico de Krijger