Een heel spannende wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 in de rangorde, met goed voetbal door beide teams, waarbij belangrijke rollen waren weggelegd voor de harde en snijdend koude wind (waar beide teams natuurlijk in gelijke mate last van ondervonden) en voor de scheidsrechter (waar alleen de bezoeksters last van ondervonden).

Binnen twee minuten ging Evelyn alleen op de keepster af, na een splijtende dieptepass van Joy. Evelyn prikte de bal keurig langs de keepster in de goal: 0-1. Daarna ontspon zich een interessant duel, dat vooral op het middenveld uitgevochten werd. Over en weer waren er kansen, met een aantal corners voor Almere en de beste kansen voor Jong Reiger Boys. Joyce hield haar doel met twee reddingen schoon, schoten door Fay en Judith (de Bruin) gingen rakelings naast. De snelle buitenspeelsters van Almere werden door Ashley en Anne geneutraliseerd, terwijl Tessa en Judith (Kouwen) het centrum op slot hielden. In de 28-ste minuut een aanval over rechts, waar Judith (de Bruin) de bal panklaar voor Joy klaar legde. Haar schot ging net over. Bij de volgende aanval spatte het schot van Evelyn uiteen op de lat. In de 39-ste minuut legde Anika de bal terug op Fay. Vanaf een meter of 30 en een beetje geholpen door de wind, scoorde Fay heel fraai de 0-2. Nog geen twee minuten later was het Mandy die vanaf de linker zijde de bal strak voor gaf. Judith (de Bruin) was voor haar tegenstandster gekomen en tikte de bal cross in: 0-3. Op slag van rust viel de 0-4, toen Anika een fraaie dieptepass opzij legde en Fay vanaf de rand strafschopgebied haar tweede goal van de dag maakte.

Na de rust eenzelfde beeld. Jong Reiger Boys vol op de aanval. Een schot door Joy werd op elegante wijze uit de lucht geplukt door de keepster. Een aanval door Judith (de Bruin) stuitte op diezelfde keepster en ook in de herkansing wist Fay het doel net niet te vinden. Daarna deed de scheidsrechter zijn invloed gelden, met een aantal zeer discutabele beslissingen, die steevast in het voordeel van Almere uitvielen. Zo kwam de 1-4 voort uit een situatie waarin een inworp aan de verkeerde partij werd gegeven en kort daarna de 2-4 na een overduidelijke handsbal door een Almere-speelster. Jong Reiger Boys liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en rechtte de ruggen. Eén minuut na de 2-4 speelde Judith (de Bruin) met een zeer precieze pass Beau vrij voor de goal. Heel beheerst schoot Beau de, achteraf beslissende, 2-5 binnen.

De wedstrijd werd steeds spannender en met 100% inzet gingen beide ploegen op jacht naar nog meer goals. Dat lukte Almere beter dan Jong Reiger Boys, want nog voor de 20-ste minuut scoorde de ploeg de 3-5 en de 4-5. Daarna was het nog wel heel spannend, maar Jong Reiger Boys kreeg Almere toch weer beter onder controle en liet Almere niet meer echt gevaarlijk worden. Met Fiore en later Amber en Sharon als verse krachten in het veld, werd ook de aanval weer gezocht. Dit resulteerde in een tweetal kansen voor Beau, die bij de laatste kans geblesseerd raakte en daardoor het veld moest verlaten. Almere, nu met een speelster meer in het veld, rook nog kansen, maar Jong Reiger Boys speelde de resterende tijd bekwaam uit en trok de terechte overwinning over de streep.

Opstelling: Joyce Meijer, Ashley Koeleman, Judith Kouwen, Tessa Saueressig, Anne de Kramer (81’, Amber Hoogeveen), Fay Rood (66’, Fiore Coli), Anika Schulte, Evelyn Schoon, Mandy Kalmeijer (46’, Beau Kaandorp), Joy Kalmeijer (85’, Sharon Swart), Judith de Bruin.