rbnieuw2Zaterdag was dan de als vanouds beladen derby maar helaas was er van een wedstrijd binnen een half uur al geen sprake meer want toen stond de eindstand al op het bord. Oké we gaven de doelpunten wat makkelijk weg maar het was duidelijk dat we tegen de a.s. kampioen speelden want ze waren op alle fronten beter. Vooral het bewegen rondom de man met bal was bij hun perfect verzorgd waardoor zij altijd een lopende man konden aanspelen.

Bij ons stond meestal de speler die werd ingespeeld stil en zat er prompt weer een tegenstander tussen. Maar ook ons vele balverlies door veel te veel onnodig de bal direct weer in te leveren hielp niet echt mee. Maar uiteindelijk moeten we wel naar dit niveau toe en daarom was het weer een goede leerschool niet alleen voor ons als wel voor de A-junioren die gelukkig weer meededen en volgend seizoen ook in de herenselectie terecht komen.

We gaan nu in een fase komen dat we de punten MOETEN pakken want we krijgen nog vier thuiswedstrijden tegen directe concurrenten voor degradatie. Zaterdag is daarvan de eerste nl. Jong Holland waar we uit met 2-3 van wonnen. Het MOET en ZAL nu echt jongens om nog kans te maken op handhaving in deze klasse en ik hoop dat alles nu even opzij gezet wordt hiervoor. Ook de concurrenten spelen nog onderling tegen elkaar dus sprokkelen puntjes bijeen dus wij kunnen niet achterblijven.

Op de achtergrond zijn wij elke week bezig om toch weer alles voor elkaar te krijgen dat er o.a. zaterdag gespeeld kan worden aan jullie de taak dat zaterdag te verzilveren met een klinkende overwinning!

Gelukkig kunnen we zaterdag weer een beroep doen op de A-junioren want die zijn vrij en a.s. donderdag trainen zij eindelijk ook mee met ons, laat deze jongens merken dat wij daar blij mee zijn en kom nu ook allemaal op deze dag trainen! Kan toch niet zo’n probleem zijn om dat op te brengen. En te beginnen met vandaag uiteraard.

Wij hebben er nog steeds vertrouwen in dat het gaat lukken en laten we er met zijn allen voor gaan!

Nico de Krijger