Een terechte overwinning voor DVVA, dat veel efficienter met de kansen omsprong dan Jong Reiger Boys deed. Met snel counter-voetbal maakte DVVA dankbaar gebruik van de ‘weggevertjes’ in de defensie van Jong Reiger Boys. In de tweede helft was Jong Reiger Boys weliswaar de bovenliggende partij, maar het kon de in de eerste helft opgelopen achterstand niet meer voldoende inlopen.

De eerste kansen waren voor DVVA, maar al snel bouwde Jong Reiger Boys aan een licht veldoverwicht, waar kansen voor Fay (bal caramboleerde in verkeerde richting) en Beau (schot voorlangs) uit voortkwamen. Na ruim achttien minuten kreeg Jong Reiger Boys een vrije trap tegen, even buiten het strafschopgebied. De DVVA speelster schoot de bal schitterend binnen: 1-0. Vijf minuten later trok Fay de stand weer gelijk. Ashley speelde de bal diep en Fay scoorde een curieus doepunt. ‘Curieus’ omdat de bal ‘zomaar’ in het doel viel en in eerste instantie niemand dat eigenlijk door leek te hebben. Jong Reiger Boys ging door, met achterin Amber en Ashley die vaak ver mochten oprukken. Schoten door Beau en een kopbal door Anika vonden de keepster op hun weg. Ook DVVA kreeg een paar grote kansen, maar de bal kwam of tegen de paal of werd door Joyce met een fraaie zweefduik uit de lucht geplukt. Joy had het zwaar in de spits, want ze werd zo nu en dan stevig aangepakt door de DVVA verdediging. Gestuntel in de verdediging, bezorgde een DVVA aanvalster vrije doorgang en daar wist ze wel raad mee: 2-1. Een paar minuten later resulteerde een snelle uitval door DVVA in de 3-1, hetgeen ook de ruststand was.

In de eerste minuten na de hervatting kreeg DVVA nog een paar grote kansen, maar al heel snel hadden Michelle (overgekomen van MO17 en vandaag haar eerste wedstrijd in dit team spelend) en Tessa in het centrum met Anne en Ashley aan de zijkanten, de DVVA aanvalsters behoorlijk onder controle. De wedstrijd speelde zich meer en meer af op de helft van DVVA en er kwamen ook kansen. Een schot door Fiore werd door de keepster tot corner verwerkt, een schot door Ashley ging naast, een kopbal door Judith (Kouwen) over. Tien minuten voor het einde vond Judith (de Bruin) dan toch het net, na een slim genomen corner: 3-2. In de spannende eindfase kwamen een paar van de mooiste aanvallen en kansen. Sharon vormde het eindpunt van een zeer snelle aanval door het midden heen, maar zij slaagde er net niet in de keepster te verschalken. De daarop volgende aanval begon bij Mandy, die de bal onderschepte. Sharon passte de bal precies op tijd naar Judith (de Bruin), die gezien had dat een DVVA verdedigster haar schoenen strikte in het strafschopgebied en zo buitenspel ophief. Helaas hadden de vlagster van DVVA en de scheidsrechter dat niet gezien en zo werd een uitstekende scoringskans afgefloten. Ook in de resterende minuten werd er niet meer gescoorde en zo trok DVVA de verdiende overwinning over de streep.

Opstelling: Joyce Meijer, Ashley Koeleman, Michelle Knopp, Tessa Saueressig, Amber Hoogeveen (46’, Anne de Kramer), Fay Rood, Fiore Coli (66’, Judith Kouwen), Anika Schulte (46’, Mandy Kalmeijer), Beau Kaandorp, Joy Kalmeijer (46’, Sharon Swart), Judith de Bruin.