IYT 1Komende zondag 20 mei wordt op sportpark De Wending voor de 9e keer het International Youth Tournament van Reiger Boys georganiseerd. Het toernooi voor spelers tot 11 jaar is inmiddels een begrip in de regio, al moet men dit jaar voor het eerst uitwijken naar de zondag in plaats van de zaterdag.

Waar het toernooi al acht keer werd georganiseerd op de zaterdag na Hemelvaartsdag gaat men nu dus naar Pinksterzondag. Voorzitter Ben Rietveld van de Heerhugowaardse vereniging legt uit waarom: ‘Vanwege het feit dat de competitie dit seizoen laat op gang kwam was er afgelopen zaterdag een vol programma. Voor komend weekend is dat niet anders, en daarom hebben wij besloten om het toernooi naar 1e Pinksterdag te verplaatsen.’


Voor het deelnemersveld had het nauwelijks consequenties want men is er opnieuw in geslaagd om 40 sterke teams naar De Wending te halen. Wellicht de grootste blikvanger daarbij is de regionale favoriet AZ die nog niet eerder van de partij was in Heerhugowaard. AZ is vorig jaar begonnen met een team in die leeftijdscategorie en met succes want de ploeg werd met overmacht kampioen. Mede daarom behoren zij tot één van de favorieten. Behalve AZ zijn ook de Nederlandse toppers Feyenoord en PSV van de partij waarbij de Eindhovenaren zelfs met twee teams komt. Daarnaast zijn er nog tal van Nederlandse BVO’s van de partij zoals FC Utrecht en ADO Den Haag.

Dit artikel is afkomstig uit het Heerhugowaards Dagblad.
Kijk hier voor het hele artikel.

IYT poster 2018