JO9 210518Nadat de kruitdampen van ons eigen IYT waren opgetrokken, zaten de mannen van de JO9 op 2e pinksterdag alweer vroeg in de auto op weg naar Hilversum voor het Super F toernooi van sc ’T Gooi. Een sterk bezet toernooi met 40 clubs waarin clubs als AFC, Ter Leede, BFC, Diemen, Legmeervogels, Zeeburgia, Hollandia, Elinkwijk, Heracles en Excelsior meededen.

Wennen in de poulefase
In de poulefase was het voor de boys even wennen aan de tegenstanders en de andere vorm van voetballen.
Afgelopen jaar hadden zij immers in de competitie de nieuwe 6 tegen 6 vorm op een kwart veld gespeeld, terwijl het toernooi in de 7 tegen 7 vorm op een half veld werd gespeeld. Voor het ingooien in plaats van indribbelen was even wennen en natuurlijk het grotere veld.

De eerste wedstrijd tegen ASC Waterwijk was een prima wedstrijd waarbij de tegenstander snel onder druk gezet werd en er in 15 minuten tijd tweemaal gescoord werd door Quinten en een mooie kopbal van Levi (winst 2-0). Vol goede moed daarna de tweede wedstrijd gestart tegen Alliance, waarbij er goed gespeeld werd, maar de kansen niet benut werden. Zoals vaker in het voetbal valt hij dan ietwat ongelukkig aan de andere kant. Gelukkig werd er daarna weer hard gewerkt en kon Quinten zijn tweede maken door een vernietigend schot van een meter of 15 (gelijk 1-1).

De laatste wedstrijd zou bepalen wie de poulewinnaar zou worden aangezien BFC al twee wedstrijden had gewonnen. We begonnen goed aan de wedstrijd maar BFC was duidelijk een betere tegenstander dan de eerste twee. We kwamen al snel achter, maar door tweemaal goed doorgaan en niet opgeven van Koen, kon hij de stand weer in ons voordeel ombuigen. Helaas steeg dat succes de Reiger Boys naar het hoofd want door driemaal onzeker ingrijpen achterin, werden er drie goals in korte tijd weggeven. Dat bleek echter de aanzet tot een slotoffensief van onze boys die nog door een geweldig afstandsschot van wel 25 meterdoor Jesper beloont werden, maar helaas was de tijd tekort voor nog een goal (verlies 3-4).

De verdiende (doel)punten bleken genoeg om door te gaan naar één van de vierde winnaarspoules (de winnaars van deze poules zouden de halve finales spelen en daarna uiteindelijk de finale).

Goede wedstrijden tegen sterke tegenstanders in de winnaarspoule
In de winnaarspoule moesten we aantreden tegen Ter Leede, Nieuw West United, Heracles en Zeeburgia. De eerste wedstrijd was er een van de gemiste kansen. De eerste 100% kansen waren voor en sterk voetballend Reiger Boys, helaas werd de pal op de paal, tegen de keeper en net naast geschoten. Dat resulteerde in teveel druk naar voren waardoor Ter Leede tweemaal uit een goed uitgevoerde counter kon scoren. Helaas was dat ook het einde van het toernooi voor Tijn die alles gegeven had, maar geblesseerd uitviel. Toen de bal uiteindelijk ook nog vanaf de achterlijn via de handen van Keano achter Finn belanden, was het klaar. Ter Leede won uiteindelijk met 0-4.

Geleerd van de vorige wedstrijd schoten de boys tegen Nieuw West United uit de startblokken, binnen enkele minuten stonden ze al op 2-0 door een mooie goals van Keano en een uitstekende vrije trap van Rafi. Nieuw West United probeerde uit alle macht te scoren maar Finn hield zijn doel goed schoon, waarna Levi met een zeer mooi doelpunt de eindstand op 3-0 bepaalden.

Tegen Heracles leek het weer een herhaling van de eerste wedstrijd te worden, veel gemiste kansen en een ongelukkige achterstand uit een van de spaarzame aanvallen. Dat er veel geleerd is deze dag bleek snel. De jongens bleven voetballen en scoorden dat het een lieve lust was. Door doelpunten van Quinten, Rafi, Koen en de keeper van Heracles werd het uiteindelijk 4-1.

Tegen Zeeburgia kon de winst zelfs nog gehaald worden in de poule, dus waren we zeer gemotiveerd. Dit maal moest er echter uit een ander vaatje getapt worden. Zeeburgia was fysiek sterk en zorgeden ervoor dat er in sommige gevallen een veldslag geleverd werd. Zeeburgia speelde onsportieve en gemeen, maar Reiger Boys bleef bij de les. Helaas werd er iets teveel achteruit gelopen en werd één afstandsschot en het niet spelen van een 2e helft ons fataal (verlies 0-1). Achteraf wel erg trots dat de fysieke kracht goed weerstand werd geboden.

Reiger Boys op 9e of 10e plek
Achter de uiteindelijke winnaar Hollandia, werden de ereplaatsen verdeeld tussen Born to Play, AFC en Ter Leede. Het team van Reiger Boys is huiswaarts gekeerd met 13 doelpunten in 7 wedstrijden en een goede 9e of 10e plek. In het deelnemersveld van 40 ploegen is dat toch een prestatie om trots op te zijn. De boys (en de ouders) hebben een mooie dag gehad, lekkere gevoetbald, veel geleerd en zijn een mooie ervaring rijker.

JO9 210518

(Op de foto v.l.n.r. Tijn, Koen, Milan, Rafi, Jesper, Mustafa (coach) Quinten, Levi, Finn en Keano; op de foto ontbreekt Lieke Kroon (die op vakantie was))
Met dank aan fotograaf Rene