bal in net nieuwNa een jaar vol met tegenslag die we feitelijk volbrachten met zeven basisspelers en op miraculeuze wijze aan degradatie ontsnapten moest het dit jaar anders. Veel energie erin gestoken om vooral jongens van de club in de selectie te krijgen. Met dank aan Barend bleef vooral JO-19 vrijwel geheel behouden en Tom wist nog wat jonge gasten die in de senioren speelden over te halen. Met twee nieuwe trainers en een nieuwe leider erbij en een grote groep van bijna 40 spelers werd het seizoen voor de herenselectie gestart.

De beker werden wij weliswaar uitgekegeld maar we waren zeker niet kansloos en het waren drie ploegen uit de res. 1e klasse en dat is nu juist het niveau waar we uiteindelijk wel naar toe willen. De start van de competitie was in Haarlem tegen de Koninklijke HFC en die wedstrijd was eigenlijk niet om aan te zien, we speelden exact een kwartier goed en beslisten overigens verdiend dat potje met 1-0.

De tweede wedstrijd thuis tegen HCSC was een stuk beter, met rust was het helaas 1-2 waar we minimaal gelijk hadden moeten staan maar na de thee kregen we in vijf minuten tijd drie goals om de oren en was het klaar. Er moet iets vreemds in die thee hebben gezeten dat kan niet anders. De wedstrijden daarna begon het te lopen, tegen EVC lukte de tweede helft werkelijk alles en ook thuis tegen bv Monnickendam die de laatste jaren steeds tweede werden in onze poule kwamen we met wervelend spel op een 5-0 voorsprong. Maar nog niet iedereen kan het hoge tempo een hele wedstrijd volhouden dus daar valt zeker nog winst in te behalen maar gelukkig hebben we elke week zeker vijf wissels op de bank. Maar tegelijk is dat ook weer onze valkuil want veel wisselen komt eigenlijk nooit het spel ten goede helaas. Niet dat de wissels veel minder zijn integendeel maar misschien is het wel dat ze teveel willen doen. De balans en controle raakt dan weg op het middenveld en dat komt misschien ook wel omdat de rest die ook wat vermoeid raakt zo’n voorsprong wel prima vindt en niet op zoek gaat naar meer en het team compact bij elkaar wil houden. Daar kunnen we ook nog winst boeken denk ik zo.

Maar feit blijft we winnen ze evengoed nog steeds en we overlopen zowat van enthousiasme en zaterdag kunnen we daardoor onze eerste prijs pakken! Als dat lukt doen we tot einde seizoen mee voor promotie en dat zou heel knap zijn. Eerst nog eventjes Marken 2 nog en dat is een goede voetballende ploeg en fysiek sterk waarvan wij al jaren steeds net van verliezen maar met ons huidige team hebben we er alle vertrouwen in dat we met de winst aan de haal gaan. Enige minpuntjes van de laatste weken zijn de blessures van Julian, Samuel en Luuk die we waarschijnlijk tot de winterstop kwijt zijn, beterschap mannen.

Zaterdag moet het gebeuren jongens, zorg er voor dat Koos heel wat keren doelpunten van ons door de speaker moet laten galmen en dat de bierkraan open kan om een feestje te vieren. En we hopen op veel support langs de lijn van ons KGV uiteraard, tot zaterdag!

Nico de Krijger