heren 2 kampioen 171118Wie had dat gedacht ons tweede elftal 1e periodekampioen wat een pracht! Ja de Sint is in Holland dus gelijk maar rijmen. Jongens wat een prestatie van formaat is dit met een nagenoeg geheel nieuwe ploeg. Ook vandaag bleek maar weer eens dat we ook mentaal sterk zijn en dat is knap want ons elftal is erg jong. Als je een prijs kan pakken staat er toch extra druk op en Marken is gewoon een sterke ploeg waar je niet zomaar van wint. We vlogen voortvarend uit de startblokken en het had na een kwartier al 3-0 kunnen staan.

Daniel brak uiteindelijk de ban met een geweldige pegel van een metertje of 35 en het was wachten op meer. Echter Marken scoorde plotseling tegen met een mooie kopbal en vlak voor rust deden ze dat nogmaals en maakte onze volgende voorsprong ongedaan. De wedstrijd glipte een beetje uit onze handen en na de donderspeech van Tom in de rust moest het beter. Het duurde nog even maar gaandeweg begon het vroeg druk zetten van ons weer te werken en grepen we Marken bij de strot.

Na een uur spelen een klein kinkje in de kabel want Willem dacht een bal rustig terug te koppen op Jasper en ineens had hij de pantoffel van Sam vol op zijn neus. Hij kon niet verder en zit momenteel tegenover mij op de bank met een gezicht waarvan je als je niet beter weet denkt dat hij gisteren 12 ronden in de boksring heeft gestaan. Dat was de tweede klapper met Sam in korte tijd en ik weet niet of je dinsdag op de training bent Sam maar er zint er ééntje op wraak….. Wel mooi dat Sam later op de dag gewoon even scoorde in heren 1 net als Guney vorige week we blijken dus een prima springplank te zijn voor ons vlaggenschip.

Daarna trokken we de wedstrijd naar ons toe en middels Dave en de derde van Daniel konden we feestvieren. De eerste stap is gezet jongens we doen nu sowieso tot einde seizoen mee voor promotie. Nu op naar de volgende uitdaging nl. winterkampioen!

Jasper bedankt dat je ons keepersprobleem wilde oplossen vandaag en aan Mark Roest hadden we zoals gebruikelijk weer een topscheidsrechter en Paul bedankt voor het maken van de foto’s vandaag klasse! En ook ons trouwe publiek uiteraard hoop dat jullie ook genoten hebben. We kregen nog een pluim van Marken ook trouwens ze vonden ons de beste ploeg waar tegen zij hadden gespeeld dit seizoen.

Wat onze prestatie nog meer glans geeft is dat we gewoon met 19 spelers er waren daar zijn wij heel blij mee want uiteindelijk zal blijken dat we iedereen hard nodig hebben, zowel bij ons al bij heren 1. Maar het is ook niet voor iedereen even makkelijk nl. diegene die minder aan spelen toekomen. Je kan dan wel roepen maar het is selectie maar toch. En dat geld voor twee kanten want Tom heeft het er elke vrijdagavond ook niet makkelijk mee om de keuzes weer te bepalen. Het is daarom mooi dat de sfeer nog steeds top is bij ons getuige het lange feesten zaterdagmiddag.

We zijn achter de schermen druk bezig om wat vrije zaterdagen in de winterstop in te vullen met oefenwedstrijden zodat iedereen wedstrijdritme kan blijven op doen.

Met dank ook aan Ben namens het bestuur voor het blad champagne en een paar biertjes op ons behaalde periodetitel dat waarderen we bijzonder. Zo nu weer met beide beentjes op de grond blijven en op naar het altijd lastige Jong Holland,

Nico de Krijger

heren 2 kampioen 171118