De dag begon al fout want Theo had koek mee uit zijn bakkerij terwijl ik cake zou meenemen. Zo gaat natuurlijk wel een jarenlange traditie van cake in de bespreking voor de wedstrijd naar de filistijnen maar ik weet het goed gemaakt op 8 december neem ik cake mee die ik zelf ga bakken en dan beslist het team wie de beste bakker van ons tweetjes is. Wordt sowieso een leuke dag want dan worden we winterkampioen.

Dan de wedstrijd, de eerste helft ging gelijk op en wij kregen twee grote kansen één op één op de keeper maar die was in topvorm. Maar ook onze keeper Sebastiaan onderscheidde zich met een paar knappe reddingen. Met een brilstand de rust in daar konden we nog wel vrede mee hebben.
De tweede helft was een ander verhaal wij gingen beter spelen en kregen behoorlijk wat kansen het was alleen nog wachten op de goal.

Misschien misten we net wat scherpte maar er waren ook diverse kansen die met overtuiging op doel werden geschoten maar hun keeper was zoals gezegd in topvorm, hij werd ook een paar keer miraculeus gered door ploeggenoten die bijkans door midden werden geschoten en nog een paar keer kwamen we een teenlengte of een hoofdhaar tekort om te scoren. Ze kraakten en vielen om met kramp maar hij wilde er niet in.

En dan komt die oude ongeschreven voetbalwet weer naar boven dat als je zelf niet scoort de tegenstander het wel doet en nog pal voor tijd ook met na rust pas hun eerste doelpoging. Het moet gezegd zij deden zeker ook mee aan de wedstrijd het was een goede ploeg maar wij verdienden het meer.

Een domper maar het was mooi om te zien dat we geen genoegen namen met een punt en vol voor de overwinning bleven gaan. Stille kracht aan de zijlijn was weer onze vlagger Jack die ook gewoon onze wedstrijd fluit mocht er geen scheidsrechter zijn. Zijn maatjes aan de bar, zeg maar de generatie van vroeger van de Beukenlaan zaten hem in de ouwe knarrenapp te stangen dat hij niet belangrijk genoeg was voor ons omdat hij nooit in het verslag voorkomt. Nou heren bij deze wij willen hem niet missen en jullie zouden willen dat jullie zijn conditie nog hadden.

Volgende week de volgende kraker tegen Volendam thuis om half één dat wordt weer een mooie krachtmeting. Last van de nederlaag zullen we dan niet meer hebben want die bleek na de wedstrijd al snel te zijn verwerkt. Het gehele elftal verzamelde zich rond de tafel voor de DJ en tot in de laatste uurtjes werd er gefeest met als topper onze Robert. Hij vergeet nogal eens wat kleding maar zingen kan ie als de beste, André Hazes is er niets bij! Tot zaterdag.

Nico de Krijger