NLCIDNOnze megavrijwilligster Cindy de Ruiter vertrekt begin februari voor drie weken naar Zuid-Afrika voor het project Mawotsheni van de Stichting "Willen en Doen". Cindy gaat daar onder meer aids-, wees- en kansarme kinderen helpen. Alle hulp en steun is daarbij welkom!

 

Begin februari ga ik gedurende drie weken aids-, wees- en kansarme kinderen helpen in Zuid-Afrika.

Voor het project Mawotsheni van Stichting ‘Willen en Doen’ ga ik helpen met het verbouwen van groenten in de moestuin, zodat de kinderen gezond kunnen eten.

Na schooltijd organiseer ik activiteiten voor de kinderen; sport en spelletjes, die ook leerzaam zijn. Inmiddels heb ik allemaal oud Hollandse spelletjes naar het Engels vertaald en op kaarten gezet.

Van Reiger Boys heb ik 3 oude teamtenues in een mooie teamtas mogen ontvangen, zodat ook de kinderen daar zich een team kunnen voelen tijdens het spelen.

Voor de moestuin schaffen we gereedschap aan en kopen zaden. Om ook de lokale economie te steunen kopen we deze in Zuid-Afrika.

Voor de naschoolse activiteiten kopen we de materialen deels in Nederland en deels in Zuid-Afrika.

Er is een tekort aan verbandmateriaal en medicijnen. In Nederland gooien we al snel het materiaal dat over datum is weg, terwijl dit nog goed te gebruiken is.

Als jullie nog materialen hebben wil ik deze graag ontvangen.

Wil je me op een andere manier steunen, dat kan door een bedrag te storten op NL50RABO0137977387 ten name van Stichting Willen en Doen te Amsterdam of via de button ‘doneren’ op de site www.willenendoen.com. Meld wel bij de opgave ‘actie Cindy’ of mee te doen aan de statiegeldactie in de maand januari door:

- je lege statiegeldflessen van de feestdagen in januari naar de Albert Heijn van Heerhugowaard XL te brengen en stop de bon in de bus met het goede doel. Óf

- de flessen mee te nemen naar de club en deponeer ze in de doos in de ontvangstruimte. Dan zorg ik dat ze worden ingeleverd.

Ik hoop dat er veel wordt gedronken met de feestdagen (bier of frisdrank)!

Veel liefs,

Cindy de Ruijter

P.S. Kijk voor meer informatie over Willen en Doen en geldbesteding op www.willenendoen.com. Tijdens mijn trip kun je mij volgen via www.Wilhelmuswaarbenjij.nu 

File