VR1 300919Twee jaar op rij wisten de vrouwen van Reiger Boys het vege lijf te redden en op het nippertje degradatie uit de Hoofdklasse te ontlopen. Het ziet er naar uit dat de geel-zwarten ook nu een zwaar seizoen tegemoet gaan, al is voor de rest alles anders.

De technische staf van de vrouwenselectie bestaat dit seizoen uit Raimondo Palmas en Jeroen Knopp nadat Janny Timisela kort voor het eind van het vorige seizoen abrupt stopte. Men beseft dat het ook dit seizoen pittig zal worden in de hoofdklasse en dat er geen makkelijke wedstrijd tussen zal zitten, maar ook dat er genoeg rek in de groep zal zitten. Met het eveneens stoppen van een belangrijke ervaren speelster als Aaike Verschoor staat er een jonge groep. 'Er zit genoeg talent in deze groep, maar in de hoofdklasse wordt soms wat meer gevraagd. De sfeer is echter prima en de meiden hebben veel voor elkaar over. Daarbij zie je nog geen grote uitslagen dus het ziet er naar uit dat alles best wel dicht bij elkaar zit.'

In de selectie is een belangrijke rol weggelegd voor twee echte speelsters van de club. Dominique Verweij is de nieuwe aanvoerster terwijl Kelly Blankert de achterhoede moet gaan leiden. Op het prachtige nieuwe kunstgrasveld van de club wilde het in de eerste thuiswedstrijd nog niet lukken. Met een stevige wind over het veld bleken de gasten van SC Stiens effectiever en liep Reiger Boys tegen de tweede nederlaag op rij aan. Nadat Janneke Ennema de score had geopend kwam Reiger Boys knap terug via een doelpunt van Cherany de Kraa. Kort hierop stond men echter alweer op achterstand na een fout van de voor de rest prima keepende Jana Spieker en opnieuw Ennema kon profiteren. In het matige duel gebeurde er vervolgens in de tweede helft niet zoveel meer tot een kwartier voor tijd. Het doelpunt van Anne Sikkema was van ongekende schoonheid en besliste het duel: 1-3.

Voor Reiger Boys rest komende zaterdag een nieuwe kans om van de nul af te komen als men thuis speelt tegen Berkel.

Reiger Boys VR1 - SC Stiens VR1 1-3 (1-2)
7. Janneke Ennema 0-1
24. Cherany de Kraa 1-1
27. Janneke Ennema 1-2
75. Anne Sikkema 1-3

Bron artikel: www.heerhugowaardsdagblad.nl
Foto's: DP Sportfotografie

Heren
De heren van Reiger Boys verloren eveneens. De ploeg van trainer Raymond Huisman ging onderuit bij VV Ijmuiden. Na een achterstand wist Daniel Vos voor de gelijkmaker te zorgen, maar de thuisploeg liep vervolgens uit naar een 3-1 zege. Reiger Boys, dat nu één punt uit twee duels heeft gaat komende zaterdag op bezoek bij EVC.