Rosa Pupil van de WeekHallo mijn naam is Rosa van den Berg. Ik ben 9 jaar en ik zit in groep 7 van De Reflector. Ik zat eerst op kickboksen, dat vond ik ook leuk. Maar het allerliefste wilde ik op voetbal. Ik voetbal sinds dit seizoen bij Reiger Boys bij de meiden onder de 11. Het zijn echt hele leuke meiden en we voetballen altijd met veel plezier. Ik vind Lieke Martens heel goed voetballen. En van de mannen ben ik fan van Guus Til & Teun Koopmeiners, die heb ik een keer zien spelen bij AZ.

Wat was ik blij toen ik hoorde dat ik Pupil van de Week mocht zijn. Ik kon de hele week niet wachten tot het zover was. Eerst had ik zelf nog een voetbalwedstrijd waar ik voor het eerst heb gescoord! We hadden met 2-5 gewonnen! Toen de wedstrijd was afgelopen moest ik heel snel vanuit de Beemster naar Reiger Boys om Vrouwen 1 te ontmoeten. Ik had er heel veel zin in maar was ook wel een beetje zenuwachtig. We gingen eerst naar de bestuurskamer en daar kreeg ik het trainingspak aan van Pupil van de Week. Daarna werd ik naar de dames van het eerste team gebracht. Ik vond het heel leuk om ze te ontmoeten. Ik mocht mee naar de kleedkamer en daarna gingen we de warming up doen. Vlak voordat de wedstrijd begon gingen we nog even terug naar de kleedkamer. Toen gingen we samen met SC Stiens uit Friesland het veld op. Eerst gingen we handjes schudden en daarna mocht ik de aftrap nemen en scoren yeah! Wat vond ik dat gaaf dat ik het eerste doelpunt mocht scoren!! Maar helaas telde dit doelpunt niet mee met de wedstrijd.

Samen met de reserve spelers mocht ik in de dug-out zitten en de wedstrijd kijken. Gelukkig hadden we een lekker warm kleed, want het was best een beetje koud en regenachtig. Helaas had Vrouwen 1 met 1-3 verloren, maar ik vond het toch geweldig om te kijken en het mee te maken. Na de wedstrijd ging ik samen met Dominique naar de bestuurskamer, zij is de aanvoerster van Vrouwen 1. Daar kreeg ik samen mijn ouders lekker wat te drinken en een patatje. Ook kreeg ik een geweldige mooie voetbal met alle namen van Vrouwen 1 erop plus hun rugnummer. Ook kreeg ik een waardebon van McDonald's en ging ik samen met Dominique op de foto. Ik vond de meiden van Vrouwen 1 allemaal erg lief en ik heb het heel erg naar mijn zin gehad.

Bedankt voor deze geweldige middag! Ik heb genoten en ik kijk uit naar het voetbalseizoen samen met de meisjes van MO11! Ik hoop dat we heel veel plezier hebben samen en veel doelpunten gaan scoren.

Groetjes Rosa van den Berg

Rosa Pupil van de Week collage

Rosa Pupil van de Week