2C3FCDE0 BBDA 4EF2 8184 50E7794D3830Sinds het begin van het seizoen is al zo’n 40x een ontvangstdienst gedraaid door een team, meestal door de ouders van de spelers. Op een enkele uitzondering na verloopt de ontvangstdienst prima en wordt deze als leuk ervaren en wordt de magie van Reiger Boys ook een beetje zichtbaar. Als onderdeel van de ontvangstdienst ben je namelijk de spin in het web op de zaterdag en spreek je heel veel mensen van andere verenigingen en natuurlijk van Reiger Boys zelf.

 

3 x 3 x 3 = 1
Per speeldag worden er 3 teams ingepland voor de ontvangstdienst. Binnen deze teams worden weer 3 spelers uitgenodigd voor de ontvangstdienst. De ontvangstdienst duurt per keer 3 uur. De ontvangstdienst is ook met 2 personen uit te voeren maar met meer maakt het wel leuker voor elkaar en het kan soms ook best wel even druk zijn. Over het algemeen wordt de ontvangstdienst als leuk ervaren en geeft het inzicht in hoe de club achter de schermen werkt. Een team is per seizoen 2-3x aan de beurt, per speler/ouder is dit dus waarschijnlijk maar 1x een ontvangstdienst van 3 uurtjes.

De meest gestelde vragen
Gedurende het seizoen zijn er ook vragen binnengekomen. Hieronder de meest gestelde vragen:

Ik kan geen ontvangstdienst draaien, wat nu?
Er zijn verschillende redenen om een ontvangstdienst niet te kunnen of willen uitvoeren. In dat geval is het verzoek om zelf een vervanger te vinden die dit van je kan overnemen.

Hoe zit dat dan met de vrijwilligersbijdrage?
Ieder lid betaalt aan het begin van het seizoen de vrijwilligersbijdrage. Wanneer iemand 8 uur of meer zich heeft ingezet voor de club krijgt de bijdrage weer in mindering in het daaropvolgende seizoen (zie ook het vrijwilligersreglement). Met de ontvangstdienst is al 3 uur voltooid, nog een keertje meedraaien in de kantine of een andere activiteit en je hebt al voldaan aan deze voorwaarde.

Is de ontvangstdienst ook voor jeugdspelers?
Ja, echter tot de JO19 worden de ouders gevraagd om de ontvangstdienst namens de spelers en het team uit te voeren. Vanaf de JO19 kunnen de spelers dit zelf doen. Bij het inplannen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wedstrijd van de speler zelf zodat je de wedstrijd niet hoeft te missen.