2fb6726d 9dfa 4c2e 93be 3fa90a126821Op zondag 12 januari hadden we ons met Reiger Boys 10-1 ingeschreven voor wintertoernooi bij Hercules Zaandam. Omdat 4 jongens van onze 10-1 waren uitgekozen om deel te nemen aan de AZ voetbalschool en ook de 10-2 deelnam aan het toernooi, hadden we een flink tekort aan spelers. Na een telefoontje met Joost, de trainer van KSV 10-1 werd besloten om als combinatieteam van Reiger Boys 10-1 en KSV 10-1 heen te gaan als FC Heerhugowaard. 4 spelers van Reiger Boys t.w. Jesse (keeper), Chris, Boedi en Lenn en van 4 van KSV t.w. Boet, Just, Milan en Youri.

De jongens kenden elkaar al van de vele onderlinge wedstrijden, school en als buurtbewoners dus compleet nieuw voor elkaar waren ze niet. Op zondagochtend om 7.45 uur verzamelden we bij Sporthal Zuid om kennis te maken en van daaruit vertrokken we richting Zaandam.

Het deelnemersveld bestond uit 40 ploegen die waren ingedeeld in poules van 5. O.a. Purmersteijn 10-1, Kolping Boys 10-1, Buitenboys 10-1 en diverse voetbalscholen namen deel. Alleen de poulewinnaars gingen door richting kwartfinale, daarna bij winst halve finale en daarna uiteraard de finale. Een lange weg dus en zeker met dit gelegenheidsteam was het afwachten waar we zouden staan. Wij waren ingedeeld bij RKAV Voldendam 10-1, Assendelft 10-1, AS;80 10-3 en Always Forward 10-2.

We trapten af tegen Always Forward en al snel bleek dat we veel sterker waren. Een logische 2 - 0 overwinning was het gevolg. Er had zeker een ruimere uitslag ingezeten want we waren voetballend een paar maatjes te groot. De jongens vonden elkaar vanaf het begin erg goed en met mooie individuele acties en combinaties werd Always Forward van het kastje naar de muur gestuurd. Aan niks was te merken dat de jongens voor het eerst met elkaar samen speelden.'Verdedigend en opbouwend werd er goed gevoetbald en voorin was het genieten van de mooie acties.

De 2e wedstrijd speelden we tegen AS'80 10-3, een club uit Almere met 18! o10 teams. AS was fysiek sterker maar ook dit keer waren we voetballend de bovenliggende partij. Weer begonnen we sterk en al snel resulteerde dit in een 2-0 voorsprong. Hierna verloren we wat aan scherpte en AS kwam terug tot 2 -2 maar daar bleef het bij. Even dachten we nog de 3-2 te maken maar de scheidsrechter gaf aan dat dit gebeurde in het fluitsignaal en daardoor telde de goal niet terwijl dit eigenlijk wel had gemoeten.

De 3e pot speelden we tegen Assendelft en ook hier volgde een makkelijke 3-0 overwinning. Ook hier scoorden we een aantal heerlijk uitgespeelde doelpunten en achterin werd helemaal niets weggegeven.

De 4e poulewedstrijd speelden we tegen RKAV Volendam met in de veronderstelling dat we aan een punt genoeg hadden om poulewinnaar te worden. We begonnen deze wedstrijd wat slapjes maar al snel kregen we de overhand en liepen uit naar een 2 - 0 voorsprong. Een tegengoal in de laatste minuut mocht de pret niet drukken. Een 2 - 1 overwinning en daarmee waren we poulewinnaar.

We konden ons direct opmaken voor de 1/4 finale tegen de poulewinnaar van poule G. Dit was AS'80 10-2. Een spannende 1/4 finale volgde. We kregen 3 100% kansen om de wedstrijd te beslissen maar steeds maakte de keeper van AS'80 een redding of werd de goal op een haar na gemist. We hadden de wedstrijd aardig onder controle en waren voetballend de meerdere, echter had AS ook een aantal goede individueel sterke spelers die af en toe voor dreiging zorgden maar tot echte kansen leidde dit niet. Richting het einde van de wedstrijd, die af leek te stevenen op penalties, kreeg AS toch een enorme mogelijkheid maar het was Jesse die met een schitterende redding de 0 hield. Eindstand 0 - 0 en penalties moesten de beslissing gaan brengen.

Youri en Chris bleven uitermate cool en benutte hun penalty goed. Omdat AS alleen hun 1e panalty scoorde en Jesse daarna 2x een penalty onschadelijk maakte wonnen we de penaltyserie en konden we ons opmaken voor de halve finale.

Op fysiek vlak bleek dat steeds meer spelers het zwaar kregen. Just was grieperig, bij Milan schoot het in zijn hamstring, Lenn had liesklachten en Boedi hamstring klachten en er waren meerdere jongens met kleine pijntjes. Maar we moesten nog 1 en misschien wel 2 wedstrijden.... Bij voorbaat wisten we al dat dit erg zwaar zou worden.

De halve finale traden we aan tegen Voetbalschool Helmond. De laatste krachten werden verzameld en de jongens verbeten de pijntjes. Er werd gestreden en gevochten voor iedere centimeter. Vanaf het begin van de wedstrijd bleek dat Voetbalacademy Helmond een goed voetballende ploeg was met veel sterke spelers. Echter, de organisatie bij ons stond erg goed en er werden weinig kansen weggegeven. Chris, Boedi en Milan hielden het echterin goed dicht en Lenn en Just stonden sterk te voetballen op het middenveld. Voorin maakte Youri en Boet het de verdedigers meer dan lastig.

Ook deze wedstrijd leek weer op een penaltyserie uit te draaien ware het niet dat Youri daar anders over dacht. Zo'n 2 minuten voor het einde van de wedstrijd kapte hij zijn man uit en met een schitterend gekruld schot in de verre kruising liet hij de keeper volstrekt kansloos en zorgde hij voor de verlossende 1 - 0. De laatste minuten kwamen we niet meer in de problemen en de finaleplaats was een feit. De blijdschap bij de spelers en trotse ouders langs de kant was mooi om te zien.

Nu de finale nog maar we hadden nog maar 2 fitte spelers en dit was te merken. We hadden er al 6 wedstrijden opzitten en daarin veel van onze krachten verspeeld. Helaas was de finale er net 1 wedstrijd te veel voor de jongens. De koek was op en dan speelden we ook nog eens tegen een supersterke tegenstanden. We traden aan tegen GK Football Academy uit Amsterdam waar o.a. spelers van Ajax en andere BVO's in rondliepen. Dit was te merken ook..... Al snel bleek ook dat deze jongens niet alleen superfit waren maar ook voetballend oppermachtig waren. Met een enorme pressie naar voren werden onze mannen vastgezet. bij de strot gegrepen en niet meer losgelaten tot het einde van de wedstrijd. Prachtige acties en doelpunten waren het resultaat alleen helaas niet voor ons dit keer. Als voetballiefhebber was het genieten om te zien en de uitslag was even niet belangrijk. Onze jongens liepen echt op hun einde en na een snelle 2 - 0 achterstand was het eigenlijk wel gedaan. We verloren de finale met ruime cijfers maar we mochten erg trots zijn op de geleverde prestatie en ondanks de vele pijntjes zijn de koppies niet gaan hangen in de finale. Ook dat was een compliment waard!

2e in een deelnemersveld van 40 ploegen met een gelegenheidsteam is iets om trots op te zijn en ook de samenwerking met KSV 10-1 was top. Er zat veel voetbal in de ploeg en er werd echt gestreden tot de laatste seconden. Voor de supporters was het genieten geblazen.....Zo kan het dus ook....even geen sportieve rivalen maar samen sterk!

2fb6726d 9dfa 4c2e 93be 3fa90a126821

Teamfoto FC Heerhugowaard