rbnieuw2De voetballers van Reiger Boys Heren 1 hebben 1 punt gewonnen. Reiger Boys speelde op ‘eigen’ veld tegen EVC uit Edam, het bleef zoals de wedstrijd begon. 0 – 0 en daarmee kwamen de heren van interim – trainer Boukes nog goed weg.

Daarentegen pakten de voetbalsters van Reiger Boys door en wonnen in Stiens van de plaatselijke ‘SC Stiens’. De vrouwen van Reiger Boys wonnen de wedstrijd met 1 – 2, bij rust leidden de voetbalsters al met 0 – 1.

Reiger Boys – EVC in de zaterdag 3de Klasse A bleef zoals de wedstrijd begon, 0 – 0 en daarmee won Reiger Boys 1 punt. Maar gezien de ‘uitslagen’ van de concurrenten, schiet Reiger Boys niets op met 1 punt.

Dat het 0 – 0 bleef, had het te wijten aan het doel en beide keepers (Koopman, van Reiger Boys en Bakker van EVC). Reiger Boys kreeg 1 hele grote kans, maar dat schot van ruim 20 meter belandde op de bovenkant van de lat. Aan de andere kant mocht Reiger Boys meerdere malen van geluk praten! De palen en lat zaten een of meerdere treffer(s) van EVC in de weg zaten.

Door het gelijke spel en de winst van United/DAVO op De Flamingo’s, slonk de achterstand naar 4 punten. Beverwijk staat tussen Reiger Boys en Beverwijk in, met 2 punten meer dan en minder dan respectievelijk Reiger Boys als United/DAVO. United/DAVO staat op een ‘veilige’ 11 plaats.
Volgende week zaterdag speelt Reiger Boys uit in Heemskerk tegen ADO’20 een week later komt koploper Olympia Haarlem naar Heerhugowaard. Beide duels beginnen om 15:00 uur.

De Vrouwen van Reiger Boys 1 zette de opmars (die het vorige week begon) voort. Het klopte SC Stiens op ‘hun’ veld, SC Stiens Vrouwen – Reiger Boys Vrouwen eindigde in een 1 – 2 overwinning en komt dichterbij de ‘veilige positie’ op de ranglijst.
In Stiens kwam na een gelijkwaardige 1e helft, waarin beide teams niet onderdeden voor mekaar. Kwam Reiger Boys Vrouwen vlak voor het rustsignaal op voorsprong, in minuut 45 dacht Rensen niet na en schoot van grote afstand, de 0 – 1 binnen. Waarmee ze even later de kleedkamer opzochten om van het bakkie thee te genieten.

De wedstrijd werd in de 74ste minuut in het slot gegooid, Marouscha Ruiter zorgde voor opluchting door de 0 – 2 op het scorebord te zetten. In de echte slotfase van de wedstrijd kwam SC Stiens Vrouwen nog met een slotoffensief, dit leverde in de extra tijd nog tot de 1 – 2 van Anne Sikkema. Maar verder dan de aansluitende treffer, kwam SC Stiens Vrouwen niet.

Reiger Boys Vrouwen zag het gat met de ‘rode’ lantaarn oplopen tot 9 punten en het verschil met zowel de nummer 10 (Berkel) slinken tot 1 punt (die verloren van kampioenskandidaat Saestum Vrouwen 2) als ACV de nummer 9 van de ranglijst (de 1e veilige positie van onderuit gezien) slinken tot 3 punten (ACV verloor van Barendrecht).

Volgende week (14 maart), kunnen de voetbalsters van Reiger Boys alleen in punten gelijkkomen met ACV. Dan komt namelijk de ploeg uit Assen naar Heerhugowaard, Wint Reiger Boys Vrouwen dan blijven ze nog onder ACV staan vanwege een slechter doelsaldo. Op zaterdag 28 maart speelt het vrouwenteam van Reiger Boys opnieuw thuis, dan is Saestum Vrouwen 2 uit Zeist de tegenstander.