IMG 20200301 WA0005Het seizoen 2019/2020 begon in de 1e klasse, al snel bleek dat deze indeling niet het niveau betrof voor onze jongens. Alle wedstrijden werden ruim in winst omgezet, volledig ongeslagen met een doelsaldo van 114 voor en slechts 14 tegen. Een stap hoger naar de Hoofdklasse G in de 2e ronde was uiteraard het logische vervolg. In deze fase hebben Hassan & Hai (vaders spelers) het stokje overgenomen, zij hebben vanaf dat moment de begeleiding en trainingen overgenomen. Dit doen zij zeer verdienstelijk, de intensiteit en het veldoverwicht van de spelers in wedstrijden is verder vooruit gegaan. In de 2e ronde Hoofdklasse G werd wederom ruim gewonnen, echter nu met 2 verliesbeurten. Waarbij één volledig onterecht omdat de tegenstander weigerde met één speler minder te gaan spelen, omdat wij wegens omstandigheden te weinig spelers hadden. In deze ronde bleek de tegenstand iets meer in evenwicht, echter wederom een doelsaldo 69 voor en slechts 19 tegen.

Met een zeer positief gevoel op naar de volgende ronde na de winterstop, wederom Hoofdklasse G, echter nu met nieuwe tegenstanders uit de regio. De 1e twee tegenstanders in de competitie kwamen beide volledig ongeslagen tegenover ons te staan, zeer spannende wedstrijden waren het gevolg. Echter heeft ons team een energie die in de 2e helft altijd vrijkomt, ze hebben dan altijd nog dat extra stapje wat nodig is om een wedstijd winnend af te sluiten. Ook kwam de tegenstander waarvan we in de 2e ronde onterecht hadden verloren weer aan bod, een sportieve revanche was het gevolg, 15 – 1 winst!

De jongens weten exact wat ze aan elkaar hebben, dit maakt ze ook een sterk team. Achterin zorgen Andy & William dat het volledig dicht blijft, dit is ook te zien aan de weinige tegendoelpunten welke we krijgen. Andy zorgt daarnaast met zijn snelheid, waarbij hij spelers passeert of het niks is, voor extra gevaar naar voren. William is een rots in de branding achterin, loopt gaten dicht, zit overal tussen en zorgt dat het spel wordt voortgezet. Het middenveld wordt afwisselend bezet door meerdere jongens, waarbij ze op alle posities uit de voeten kunnen. Mathé met zijn grote loopvermogen, sterk aan de bal en de bal heroveren, geeft mooie cross ballen over het veld. Mika, de geweldenaar die zowel met links als rechts iemand de diepte in kan sturen, veel belangrijke assist geeft en doelpunten maakt. Erdem, technisch zeer begaafd, op snelheid passeert en laat hij zijn tegenstanders snel achter zich en scoort erop los. Yunus, grote drive naar voren en heeft een neusje voor de goal. Vele belangrijke doelpunten heeft hij al mogen maken. Mason, de allrounder van het team. Op alle posities kan hij uit de voeten, met zijn snelheid heeft hij al vele belangrijke zowel aanvallende als verdedigende acties gemaakt.

Op 1 maart 2020 heeft het team deelgenomen aan een zeer goed bezet VTT Toernooi bij Kadoelen in Amsterdam, met tegenstanders als bijvoorbeeld AFC34, Pancratius, Bloemendaal (uitkomend in hogere Hoofdklasse ’s) en meerdere Voetbalscholen, wisten we van te voren dat het loodzwaar zou worden. Als team hebben de jongens wederom laten zien grote stappen te hebben gemaakt, met werk- en vechtlust werd uiteindelijk gestreden om de 3e plaats. Het motto ‘Geef Nooit op’ was op deze wedstrijd van toepassing, in de laatste seconde werd door ons het winnende doelpunt gemaakt en kon vervolgens de schaal voor de 3e plek worden opgehaald. Met deze 3e plaats is een plek verworven voor het NK in juni te Leeuwarden, hier zullen zij gaan strijden voor de landelijke titel, een geweldige prestatie!

RL

IMG 20200301 WA0005

IMG 20200301 WA0006