liefde is hhw shirtHet coronavirus houdt ons allemaal in zijn greep. Natuurlijk, de overheid heeft haar beleid inmiddels weer wat versoepelt en er gloort heel ver weg weer wat licht aan het einde van de tunnel, maar de situatie blijft voor velen onzeker. Sportverenigingen mogen weer trainingen verzorgen, in elk geval aan de jeugd, maar moeten zich daarbij aan allerlei voorwaarden houden. Voor lang niet alle sportclubs is het haalbaar om zich in zo’n korte tijd aan te passen. “Veel verenigingen missen inkomsten omdat wedstrijden, toernooien en evenementen zijn afgelast en de kantines pas op zijn vroegst 1 september weer open mogen”, vertellen Peter de Boer en Wil Verkooijen namens de Heerhugowaardse sportverenigingen. “Daarom hebben we de handen ineengeslagen met de gemeente, Heerhugowaard Sport NV, Bedrijfskring Heerhugowaard en Rodi Media en hebben we een ludieke T-shirtactie bedacht waarmee we een positieve boodschap willen uitdragen: samen komen we hier doorheen!”

Clubs, ondernemers en gemeente samen sterk tegen corona

Als de coronacrisis ons één ding leert, dan is het wel dat mensen in moeilijke tijden op creatieve wijze ideeën ontplooien om anderen te helpen. Door een boodschap te doen voor een ander, vaker bij de winkelier om de hoek geld uit te geven of op een andere manier de lokale samenleving te ondersteunen. Deze T-shirtactie voor het verenigingsleven sluit daar perfect bij aan, vinden De Boer en Verkooijen. “In Langedijk is zo’n zelfde actie een aantal weken geleden al uitgerold en de reacties onder de verenigingen is heel positief. De verkoop van de shirts verloopt gestaag. Wij denken dat ook in Heerhugowaard zo’n gevoel van saamhorigheid leeft. Dat de gemeente Heerhugowaard, het bedrijfsleven en de media de actie ondersteunen geeft al aan dat mensen elkaar willen helpen waar dat kan en samen de schouders eronder wil zetten om deze crisis het hoofd te kunnen bieden.” Overigens is de actie niet beperkt tot de sportverenigingen alleen; ook koren, muziek-, toneel- of musicalverenigingen, dam-, biljart- en schaakverenigingen, musea en de kinderboerderij kunnen zich erbij aansluiten. “Ook zij hebben de deuren moeten sluiten en mogen voorlopig geen bezoekers meer ontvangen, terwijl de kosten gewoon doorgaan. Veelal hebben ze, net als de sportverenigingen, geen financiële reserves. Dus als ze willen aanhaken, graag!”, aldus De Boer en Verkooijen.

Noodfonds

SMP SportsCare, dat gespecialiseerd is in sport- en bedrijfskleding, ontwierp het prachtige, knalrode shirt dat enerzijds liefde en positiviteit uitdraagt maar ons anderzijds ook nog maar eens wijst op de richtlijnen waaraan we ons moeten houden om corona te lijf te gaan: afstand houden, zo veel mogelijk thuisblijven en lief zijn voor elkaar. Een T-shirt kost tien euro, de opbrengst gaat via een noodfonds - dat beheerd wordt door Patricia Surendonk namens Bedrijfskring Heerhugowaard, Anita Hoole van het plaatselijke Leefbaarheidsfonds en Mathieu Mouton van Heerhugowaard Sport NV - naar de verenigingen. Door heel Heerhugowaard zijn diverse verkooppunten te vinden, veelal lokale ondernemers die met liefde het verenigingsleven een hart onder de riem willen steken. Kopers geven hun tientje niet aan hen, maar maken het geld over naar bankrekeningnummer NL65 INGB 0651 4102 07 onder vermelding van 'T-shirtactie verenigingsleven Heerhugowaard' of gebruiken de speciale QR-code om het bedrag over te maken. Verenigingen kunnen heel makkelijk aanhaken, door onder hun leden zo veel mogelijk reclame te maken voor de actie, bijvoorbeeld met aankondigingen op social media of via e-mail, WhatsApp of eigen DEMOshop de achterban te stimuleren een steentje bij te dragen. Een kleine moeite, waarmee mogelijk een hoop geld valt te genereren als het goed aangepakt wordt. “We hopen van harte dat ook bedrijven hun steun voor het verenigingsleven willen tonen door T-shirts aan te schaffen, om uit te delen aan hun personeel of weg te geven aan relaties bijvoorbeeld”, aldus De Boer en Verkooijen. “Dit is een shirt om met trots te dragen of bijvoorbeeld voor het raam te hangen, om te laten zien dat je het verenigingsleven steunt!”

Samen houden we de Heerhugowaardse verenigingen op de been! De T-shirts gaan vanaf donderdag 14 mei in de verkoop bij diverse winkeliers in Heerhugowaard en via de online webshop op https://hhw.lokaleondernemersonline.nl/product/t-shirt-heerhugowaard/